Nyheter

Bli bedre i golf med trenerteamet på Losby!

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 19. desember 2019  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Losby har kanskje landets beste trenerteam -vi tar vare på deg fra du er nybegynner til etablert golfspiller!

David Lloyd er «head pro» her på Losby, og en kjent og kjær figur for veldig mange i golf-Norge. Hans viktigste budskap er at golf skal være gøy, og leverer instruksjon med en god dose humor. Fra 2020 leder han et nytt trenerteam her på Losby.

  -Vi er nå et team som dekker hele golfreisen, og kan ivareta golfere på ulike nivåer. Det er viktig for oss å tiltrekke oss flere talenter og flere kvinner, samtidig som at vi kan utvikle de som allerede er gode i golf, forteller en entusiastisk David.

Inn i trenerteamet får David med seg Niklas Diethelm og Henriette Eidsæther Syr. Niklas er tidligere landslagstrener med navn som Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Kristoffer Reitan på merittlisten. Han blir et kjærkomment tilskudd for talenter og erfarne spillere som ønsker å ta det lille ekstra steget i golf. I tillegg får de med seg trainee Henriette Eidsæther Syr, tidligere juniorspiller på Losby og collegespiller i USA. Henriette har et stort engasjement for å få flere unge gutter og jenter til å oppdage golf.

  -Golfspillere ønsker å nå resultater ganske raskt, men trenger å fokusere på riktig trening. Det er småjusteringer som skal til for å skape resultater og mestringsfølelse, sier David.


Bestill protime


Golf er utrolig spennende og gøy for alle
Alle som prøver seg på golf synes det er gøy og sosialt. Et av målene for trenerteamet på Losby er at de skal ta vare på deg helt fra du er nybegynner til du er etablert golfspiller, og derfra er det bare du selv som setter grensene.  

  -Det handler om å trene og bruke tid, akkurat som i alle andre idretter. I golf kan alle, uansett alder og nivå, utvikle seg. Alle kan få til et drømmeslag, men med riktig trening kan du få mer stabile prestasjoner forteller Niklas som har Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Kristoffer Reitan på merittlisten.

Golf handler om å ha det gøy og få en mestringsfølelse. Det er ofte vanskelig å utvikle seg på egenhånd fordi man er usikker på hva man skal gjøre og hvordan man skal utvikle seg. Golf er vanskelig teknisk og man må regne med å bruke litt tid på å utvikle seg. Det kan være lurt for mange å starte med spill på kortere baner for å få en myk start, mens det for andre er det mer hensiktsmessig med finjusteringer for å oppnå sitt potensial.

-Skal golfspillere utvikle seg, uansett nivå, så er det nødvendig med innspill fra trenere som kan hjelpe deg med finpussing av detaljer og kunnskap om dine forbedringsmuligheter. Det gir deg bedre forutsetninger for å lykkes, sier en engasjert Niklas.


Bestill protime


Golfgrupper og trening gjennom hele året
Som en del av de fantastiske fasilitetene vi finner her på Losby, finner man også et av landets beste sentere for innendørs simulatorgolf. Dette gir oss en helt unik muligheten til å trene og spille golf hele året rundt. Her kan vinteren brukes til å justere på svingen, så man slipper å bruke hele utesesongen på dette, og man kan kose seg med spillet i stedet. På grunn av det teknologisk avanserte systemet som benyttes i senteret, et radarsystem som heter Trackman, har vi muligheten til å tilby instruksjon året rundt. Trackman leverer så mye tall og informasjon om hver eneste golfsving, at her kan man virkelig lære mye, selv om snøen kanskje ligger dyp ute.

-Mulighet til trening på simulator er en stor fordel for utviklingen av golfen! Det sosiale rundt simulatorspill, og ikke minst å kunne trene hele året med så god informasjon som Trackman gir er en fantastisk fordel, sier Niklas, som allerede har logget flere titalls treningstimer i simulatorsenteret på Losby.

Klubben har også flere medlemsgrupper for de som ønsker tilbud om aktiviteter gjennom hele året. Felles for dem alle er interessen for golf og sosialt samvær! Det er en sosial klubb der alt ligger til rette for å mestre golf. Du får muligheten til å møte mange mennesker med ulik bakgrunn og interesser.

-Det er mye fokus på resultater. Veldig mange er opptatt av regler og poeng fremfor det sosiale. Golf er først og fremst moro! Det handler om å kose seg og ha en tilhørighet, sier David.

All den tiden du bruker på golfbanen gir deg et stort nettverk av venner og bekjente, og man kan hjelpe hverandre med spillet. Det er lettere å lykkes sammen med andre. Losby Golfklubb setter derfor opp Kurs for medlemmene, inndelt etter kjønn, alder og spillestyrke. Hvert år settes det opp treningsgrupper som henvender seg til ulike grupper, samt at det settes opp flere sosiale og morsomme turneringer på tvers av gruppene for å skape et sosialt miljø.  

  -Mange golfspillere tror de kan klare seg på egenhånd eller forholder seg til feil trener. Det krever mye hardt arbeid for å lykkes og det er viktig å ha de riktige menneskene rundt seg. De som har lyktes i Norge har hatt et godt apparat og hatt de beste trenerne, forteller Niklas fra sin erfaring.

Juniorgruppen, damegruppen, herregruppen og seniorgruppen tilbyr alle ukentlige turneringer, samt trening og aktiviteter for sine grupper. Losby Golfklubb har en aktiv herregruppe med mange medlemmer som spiller gjennom hele året. Det samme gjelder for senior- og damegruppa. Det er stadig flere kvinner som ønsker å spille golf.

  -Det er ikke flaut å slå dårlig eller kort, for her har alle gått igjennom den samme læringskurven. Uansett hva man trenger hjelp med – så har vi kompetanse til å hjelpe deg videre. Det er viktig å spørre om hjelp fra golfspillere og trenere, forteller Henriette.


Bestill protime


Ønsker flere kvinner
Losby Golfklubb ønsker å få flere kvinner til å spille golf. Dette har historisk sett vært en idrett som er designet av menn og for menn. Vi føler at et stort steg i riktig retning har vært å ansette Henriette som golftrener. Hun kan gjennom egen erfaring gi Losby Golfklubb innsikt om hva som skal til for å rekruttere og engasjere flere kvinner.

  -Flere baner bør settes opp for damer. Kvinner slår stort sett ikke like langt som menn, og kan oppleve mange baner som for lange. Vi må gjøre det lettere for kvinner ved å skape et miljø som de identifiserer seg med, forteller Henriette bestemt.

Norges Golfforbund ønsker, i likhet med Losby Golfklubb, flere jenter og kvinner som aktive spillere, ledere og trenere. Losby Golfklubb skal i 2020 satse på å tilrettelegge banene, fasilitetene og det sosiale i større grad for å få flere kvinner til å prøve golf.

  -Det er gøy å spille golf! Golf er en sosial sport, og du vil bli en del av et godt miljø på golfklubben. Man får en samhørighet og samhold som må oppleves. Juniorene i Losby er veldig sammensveiset og har utrolig gode relasjoner til hverandre. De tar vare på hverandre og kommer godt overens, deler Henriette av egen erfaring.


Spreke familieminner
Losbydalen byr på spektakulære natur- og golfopplevelser for alle! Her får du en pause fra den hektiske hverdagen, i vakre omgivelser, bare 20 minutter fra Oslo sentrum. Her kan lese mer hva som gjør Losby golfklubb til et av landets beste golfanlegg.

Golf er helsefremmede og samlende for familier. Det er veldig mange som sitter stille foran skjermen i dagens samfunn. Dette er en fin mulighet for eldre og yngre til å komme seg ut, og være naturen. Bruk tiden utendørs i aktivitet med familien. Det er få idretter hvor hele familien kan spille sammen, uansett alder. Besteforeldre kan spille med foreldre og barn. Det er en unik mulighet for felles turdager som skaper langvarige opplevelser og gode minner.

  -Jeg husker det selv fra min barndom der hele familien brukte turdagen på golfbanen. Vi hadde muligheten til å mosjonere, konkurrere og utvikle oss samtidig, mimrer Henriette.


Presentasjon av Losbys trenerteam
Målet til trenerteamet er å dekke hele golfreisen på ulike nivåer og aldre. Det skal være spennende, gøy og utviklende å spille golf, og disse tre kommer til å skape flotte rammer for instruksjon på Losby i årene som kommer! Sammen kommer de til å ta seg av alt fra nybegynnere til toppidrettsutøvere -alltid med glimt i øyet!
David Lloyd

David har 37 års instruktørerfaring, og sprer mye kunnskap og entusiasme på våre golfbaner. Han har vært i Losby Golfklubb siden oppstarten. David har sin utdannelse fra PGA i England, hvor han vant utmerkelsen «PGA Trainee of the year» i 1985.
 
-David er en golftrener som på en humørfylt og pedagogisk måte får deg til å forstå hva du må gjøre for å mestre golfen bedre. Han får deg til å føle deg velkommen til Losby, og både medlemmer og gjester gir David svære gode skussmål som imøtekommende og serviceinnstilt.
Leif (58), ivrig hobbygolfer.
Niklas Diethelm
Niklas startet trenerkarrieren her på Losby Golfklubb i 2000. I 2003 ble han landslagstrener og har oppnådd fantastiske resultater! Det er ingen trenere i Europa som har flere medaljer på guttesiden i internasjonal sammenheng. Norge hadde ingen gullmedaljer da han tiltrådte som landslagstrener, og vi kan nå telle 6 EM og 5 VM gull. Niklas har trent og utviklet kjente golfprofiler som Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Kristoffer Reitan.    
 
-Niklas er en av de kuleste trenerene som finnes. Jeg har trent med han siden jeg var 13 år, og han har veldig mye kunnskap, samtidig som han virkelig elsker det han driver med. Han er helt rå, og sprer veldig mye glede til de rundt seg!
Kristoffer Reitan (21), European Challenge Tour.
Henriette Eidsæther Syr
Henriette har i mange år representert Losby, først som junior, og deretter gjennom collegegolf i   USA. Nå har hun bestemt seg for å bli instruktør, og er i gang med utdannelsen gjennom PGA i   Sverige. Parallelt med dette skal hun jobbe på Losby, med både juniorer og klubbmedlemmer.

Vi gleder oss til å jobbe med deg!


Du kan bestille instruksjon med våre instruktører direkte i vinduet under, eller kontakte dem direkte her.

 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her