Banene

Nyhetsbrev fra Course Manager 20.september

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 20. september 2018  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Høstarbeidet er i gang på banene

Kjære medlemmer!

Vi er godt i gang med høstarbeidet på banene her på Losby!
Alle teesteder har blitt hullpipeluftet og dresset med sand. I skrivende stund er ca.75% av teestedene blitt behandlet med en ny maskin vi har anskaffet; Sandcat. Denne maskinen brukes på teesteder og greener, og gjør følgende arbeid; først løser den opp grunnen, for så å kjøre sand inn i underlaget, ned til 15cm dybde. Den fungerer på samma måte som maskinen vi bruker på fairwayene, men med mye mindre avstand mellom sandinnsprøytningen.

Greenene på Vestmork ble hullpipeluftet og sandet på onsdag, og vil være tilbake til normal stand tidlig neste uke. 
 
Hovedgrunnen for å gjøre dette er fjerning av thatch, som er dødt materiale som samler seg under overflaten. Hvis dette ikke blir behandlet vil det skape et mykt svamplignende lag som er utsatt for sykdom, og gjør at gresset får korte og svake røtter. 

For det andre så hjelper innsprøytingen av sand til å introdusere ferskt materiale inn i thatchen, og gi en fastere og tørrere overflate som drenerer vann bedre.

Greenene på Østmork vil bli rennovert tidlig i oktober. Vi vil sende ut informasjon før dette arbeidet startes. Som ved alt renovasjonsarbeide vil vi forsøke å holde forstyrrelsen av spillet til et minimum, og overflatene skal være tilbake til normal standard etter 5-10 dager, selvfølgelig avhengig av temperatur og vekstforhold

Her kan du se mer om hvorfor man lufter, og hvordan det gjøres
https://www.norskgolf.no/artikler/nyheter/hvorfor-all-verden-ma-de-hulle-greenene-na
 
Vi kommr tilbake med en ny oppdatering snart. Følg med på 'banestatus' her på websiden for daglige oppdateringer.

 
Mvh
Duncan and Team.






 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her