Banene

Nyhetsbrev fra banen 02.02.24

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 2. februar 2024  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Greenene er ryddet

En liten oppdatering fra banene på Losby:

Så langt har vinteren vært snill med banene våre. Som vi alle vet, er det ingen garantier når det kommer til vinter-overlevelse for golfbaner, men mye snø og lite is er vanligvis et godt tegn! Snøen isolerer, mens underlaget fortsatt får oksygen. Det vi ønsker å unngå er at det bygger seg opp for mye is. Gresset har ikke godt av å bli liggende under mye is i lange perioder. Det skaper mangel på oksygen, og kan medføre mange potensielle problemer.

Så langt i vinter har temperaturen vært ganske stødig, og vi har hatt et godt lag med snø. Frem til den siste mildværsperioden har det også vært rimelig isfritt, men nå har det dannet seg et lite lag. Denne isen er foreløpig tynn og ganske porøs, og med de temperaturene som var meldt i dagene fremover hadde vi håpet at vi kunne få fjernet alt ved å rydde greenene. Nå har meldingene snudd litt, og det ser ikke ut til at det blir mildt nok for at dette skal skje, men vi har likevel valgt å rydde greenene for å hindre oppbygging mer is. På denne måten er vi også bedre stilt for å håndtere isdannelse resten av vinteren. 

Det er ikke så mye mer å melde fra banene foreløpig. Vi gleder oss til å se dere alle til en ny sesong, så får vi krysse alt som krysses kan for at den kommer så snart som mulig!

Hilsen Jonny 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her