Banene

Nyhetsbrev fra banen 27.02.24

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 28. februar 2024  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Greenene er snart isfrie

Hei alle medlemmer!

Jeg håper alle har hatt en fin vinterferie! Vi har hatt et værskifte, så jeg tenkte det kunne være et godt tidspunkt for å gi dere en liten oppdatering om hva som foregår her på Losby.

Fra jul og til slutten av januar har vi hatt en oppbygning av is på greenene. Alle greenene ble ryddet 31.jan./1.feb, da vi så at det var meldt mildt en periode. Vi trodde at vi skulle få kvittet oss med isen i denne milde perioden, men det gikk ikke som forventet. Temperaturene ble mye kaldere enn meldt, og vi hadde veldig liten smelting.

Rett før vinterferien så vi at det var en ny mildværsperiode på vei, med plussgrader og regn, og vi ryddet greenene igjen. I løpet av den siste uken har vi sett stor smelting, og med litt hjelp fra greenkeeperne, er de fleste greenene nå isfrie. Vi regner med at alle vil være helt isfrie innen helgen.

Det er selvfølgelig veldig tidlig å skulle gi en prognose for tilstanden på greenene for sesongen. Det er fortsatt februar, og våren på våre breddegrader kan være lunefull, men så langt ser det fint ut. Gresset er grønt, og det er ikke noe lukt, og dette er vanligvis et godt tegn.

Greenene trenger å tørke, og hvis det milde været fortsetter vil vi ha et ganske godt inntrykk av tingenes tilstand når vi nærmer oss slutten av mars. Men en ting er i alle fall sikkert; tilstanden ser veldig mye bedre ut enn på samme tid i fjor!

Ellers har vi ryddet snø av teestedene, og vil gjøre ferdig denne jobben så snart vi har tatt oss av greenene. Så snart snødybden har sunket til et nivå hvor vi kan kjøre på fairwayene, vil vi legge på en lett toppdressing for å hjelpe smelteprosessen. Forhåpentligvis vil været fortsette å hjelpe oss, slik at vi får fine temperaturer utover våren!

Jeg kommer tilbake med ny oppdatering så snart det skjer noe spennende her hos oss! Golfsesongen er i anmarsj, og vi gleder oss til å se dere igjen snart!

Vennlig hilsen Jonny og bane-staben
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her