Reisebrev fra Collegespillere

Reisebrev fra College - Sander Fjell

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 10. oktober 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Friends University, Wichita, Kansas, USA

Lagbilde fra en av turneringene tidligere i år.
Hei!
Mitt navn er Sander Fjell. Jeg er medlem i Losby Golfklubb og var aktiv som junior helt frem til i fjor. Denne høst startet jeg mitt andre år på Friends University, et college som ligger i byen Wichita i staten Kansas. College har vært en utrolig kul opplevelse så langt, hvor jeg har skaffet meg mange gode venner, erfaringer, og ferdigheter, både på og utenfor golfbanen. Jeg vil gjerne fortelle dere litt om min hverdag, og om de forskjellige opplevelsene jeg har hatt!

Min hverdag
Dette året har jeg flyttet inn i et hus sammen med fire av lagkameratene mine fra golflaget. Den største forskjellen fra i fjor, når vi bodde på skolen, er at vi nå må lage vår egen mat. Det har vært en god opplevelse, dog en bratt læringskurve! Vi lager mat hver dag, og spesielt i helgene når vi ikke spiser lunsj på skolen. 
En vanlig uke starter med å ha fysisk trening mandag morgen med resten av golflaget. Treningen starter klokken 06:00 og gjennomføres på mandager, onsdager, og fredager (med mindre vi er ute og reiser på turnering). Treningen består av både mobilitet og styrketrening, for å gjøre oss sterkere, men samtidig forebygge skader. Skolen starter som oftest klokken 9, så vi har god tid til å spise frokost og gjøre oss klare. Jeg studerer finans og administrasjon, som jeg trives godt med. Dette semesteret er jeg ferdig med skoletimene mine allerede klokken tolv hver dag siden jeg tar noen av fagene over nettet på egen fritid. Det gjør at jeg kan komme meg ut til golfbanen tidlig! 

Når vi er på golfbanen, har vi felles treninger satt opp av treneren vår. Vi kan også velge å trene individuelt på noe spesifikt så lenge vi har en plan bak det. Hvis det er en turneringsuke (omtrent annenhver uke) er vi ute og reiser mandag og tirsdag. Hvis det ikke er en turneringsuke, har vi to til tre kvalifiseringsrunder i løpet av uka hvor laget blir tatt ut. På den måten er vi alltid i konkurransemodus! 

Opplevelser 
I  løpet av det siste året har jeg hatt mange kule opplevelser, både av og på golfbanen. En av disse har vært å feire de store Amerikanske høytidene, som for eksempel «Thanksgiving».  Thanksgiving tar sted den fjerde torsdagen i november hvert år, og i fjor ble jeg invitert hjem til familien til lagkameraten min, Harrison, for å få oppleve en «real American Thanksgiving». La oss bare si at jeg har aldri sett så mye mat på et sted før. I tillegg holdt hver husholdning i familien hvert sitt selskap på forskjellige dager, som resulterte i en ganske mett gjeng i slutten av ferieuka! Thanksgiving var en veldig morsom opplevelse. Jeg er heldigvis invitert tilbake igjen i år!
 
Noe av det kuleste med å spille turneringer, utenom golfen i seg selv, er muligheten til å oppleve nye steder! Etter å ha kapret lagseieren i regions-mesterskapet i fjor, fikk vi dra til Arizona for å spille det nasjonale mesterskapet. Det var noe helt eget å spille såkalt «ørkengolf» hvor du har plettfrie fairwayer side om side med et praktfullt steinlandskap med kaktuser og klapperslanger. Da gjelder det å holde tunga rett i munn når du slår ut fra tee-boksen! Selv om golfen gikk så som så for oss i det nasjonale mesterskapet, var det en veldig kul opplevelse å spille en type golf som jeg aldri har gjort før, og å få reise til et spennende sted med mine beste kamerater! 

For meg har den kuleste opplevelsen vært å bli kjent med nye folk fra en helt annen bakgrunn enn meg. På golflaget vårt har vi selvfølgelig spillere fra USA, men også fra steder som Venezuela, Frankrike, Karribien, England, og Argentina. Jeg har allerede skaffet meg venner for livet gjennom oppholdet mitt i USA, og jeg ser frem til 3 nye år med spennende opplevelser! 

 
Amerikansk fotballkamp.
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her