Reisebrev fra Collegespillere

Reisebrev fra College - Nikolai Holme

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 2. februar 2024  |  Siste nyheter  |  Arkiv

University of South Carolina, Beaufort, USA

Universty of South Carolina
Hei!
Mitt navn er Nikolai Holme og jeg er 19 år. Jeg har vært medlem på Losby siden 2021. Siden det har jeg vært med å ta gull i Lag NM junior (2023) og sølv i Lag NM herrer (2022) med Losby. Helt siden jeg tok golfen seriøst har det aldri vært noe tvil om jeg skal flytte til USA etter videregående. 

Jeg begynte på University of South Carolina Beaufort høsten 2023 og har fullført første semester. Her studerer jeg Business Administration samtidig som golfen er en stor del av hverdagen. Så langt har College vært en lærerik og morsom opplevelse med mange nye venner og erfaringer. Skolen jeg går på er en av de mindre collegene i USA med bare 2500 studenter. Skolen ligger langs østkysten og er bare 30 minutter unna flere PGA baner og stranden. 

Jeg bor i en leilighet sammen med 3 andre av gutta på laget hvor vi har vårt eget soverom, to bad, kjøkken og stue. Som første års student kan man spise så ofte og så mye du ønsker i kafeteriaen. Det er ganske deilig å slippe å tenke på å lage noe mat etter treninger og skole gjennom hele dagen.

Vi trener som oftest på en bane som heter Oldfield. Det er en privat golfbane og de ønsker ikke oss på banen før kl13:30. Dette betyr at vi ofte drar å trener på en bane i nærheten av skolen på formiddagen hvis man har tid. Vi har dermed skole på morgenen og formiddagen. Vi har organisert golf trening kl13:30 tirsdag-lørdag. Søndag og mandag er såkalte «off days», men de som vil kan dra å trene. Styrketrening er for det meste egenorganisert, men man må loggføre treninger til Coach. Siden jeg er første års student, må jeg ha «study hall» i 2 timer hver mandag. Det betyr at vi må være i biblioteket å gjøre lekser. Dette semesteret har jeg valgt å sette opp timene mine sånn at jeg har fri tirsdag og torsdag, dette gir meg en mulighet til å trene enda mer. 

Når vi har organisert trening trener vi ofte putting eller nærspill. Det er veldig deilig for meg siden jeg bruker Niklas for teknikk og kan da bruke Coachen her for putting og nærspill.
Vi spiller ofte 9 hull etter trening hvis vi rekker før det blir mørkt. Iblant så spiller vi også 9 eller 18 hull på en av banene i nærheten. Det gjør meg mer forberedt på å spille på baner jeg ikke kjenner, noe som ligner turneringsspill. 

Forrige semester spilte vi 4 turneringer hvor jeg deltok på samtlige. Vi spilte alle våre turneringer i Georgia som er nabostaten. Vi kjører minibuss til alle turneringene som er i samme konferanse som oss. Turneringsdagene starter med innspill dagen før, deretter 36 hull også 18 hull siste dagen. Dette semesteret har vi 5 turneringer og vi starter med et smell når vi spiller mot det beste feltet vi møter denne våren. Målet er å levere bedre enn tidligere så får man se hvor det tar meg. 

Vi er 11 gutter på laget og kun en av de er amerikaner. Vi har folk fra Slovenia, Canada, England, Tyskland, Østerrike, Australia og Sverige. Dette har gitt meg muligheten til å lære fra mennesker med andre bakgrunner enn meg. Noe jeg har satt veldig pris på.

De første 6 månedene på college har vært en fantastisk opplevelse med mange ulike kulturer og muligheter til å bli en bedre versjon av meg selv. Jeg skal gjøre det jeg kan for å få de 3 årene som er igjen på college til å bli best mulig! 
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her