Reisebrev fra Collegespillere

Reisebrev fra College - Herman Huus

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 29. november 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Appalachian State University, Boone, North Carolina, USA

Golflaget
Hei!
Mitt navn er Herman Huus (20 år). Jeg er medlem i Losby golfklubb og har spilt og trent aktivt her siden 2013. Jeg elsker golfsporten og har satt høye mål for satsingen min. Derfor var det naturlig for meg å søke college i USA etter videregående skole. I 2021 signerte jeg for Appalachian State University og startet der høsten 2022. Jeg har valgt fagene markedsføring og digital kompetanse som jeg studerer parallelt med å være en del av college-laget i golf. Etter fire år vil jeg ha en bachelor i markedsføring.

Appalachian State University har ca 20.000 studenter og ligger i byen Boone i North Carolina. Skolen ligger i fjellene Appalachian mountain 985 m.o.h. Det er veldig flott natur her. Det er så fine farger på løvtrærne her om høsten! Ikke rart at en av amerikas flotteste nasjonalparker ligger i dette området.

Så langt har dette vært et eventyr, og jeg har ikke angret et sekund på avgjørelsen om å reise på college. Jeg vil nå fortelle litt fra min hverdag og min opplevelse av college- livet. 

Bolig

Første året bodde jeg i studentbolig (“dorms”). Her var vi flere som delte rom. Det var en fin opplevelse og gjorde det lett å møte nye venner, noe som var fint det første året. Da fikk jeg også alle måltider i kantinen. Dette året har jeg flyttet inn med en islandsk gutt fra laget, i en egen leilighet rett utenfor skolen. Vi deler kjøkken og stue, men har eget rom og bad. Nå når jeg er blitt bedre kjent med livet her nede passer det meg fint å kunne være litt mer selvstendig. Bo for meg selv og lage min egen mat.

Trening og skole
En vanlig uke for meg er fysisk trening fra 06:30-07:15. Deretter har jeg skole fra 08:00-12.00. Etter klokka 12.00 har vi felles golftrening. Vi har gode treningsfasiliteter på skolen, men drar også rundt for å spille på forskjellige baner. Jeg er som regel hjemme fra trening mellom klokken 16.00 -19.00. Etter klokken 19.00 gjør jeg som oftest lekser for å kunne få tid til mest mulig golf i helgene. 

Turneringer 
Når jeg er ute og reiser med laget kjører vi ofte alle sammen i en minibuss. Det er treneren vår som kjører. Når det er snakk om lengre avstander, flyr vi. Vår turneringskalender inneholder 5 turneringer om høsten og 6 turneringer om våren. Det er også noen måneder og perioder hvor vi har turneringspause. Turneringen går som regel over to dager. Første dag 36 hull og 18 hull dagen etter. Treneren gir oss lunsj etter runden, og turnerings arrangørene har også en del snacks og drikke vi kan ta under rundene. Turneringsopplegget er ganske likt som Srixon Tour og Norgescup i Norge, men det er ikke pause etter 18 hull på 36 hulls dagene. For meg har det gått helt fint.

Opplevelser og kultur
Når du går på college i USA er det ikke bare skole og golf hver dag, men også mange opplevelser. Treneren min har kontakter som gjør at vi får spille på mange flotte private golfbaner. Dette synes jeg er veldig gøy. På golfturneringer får vi også oppleve noen veldig bra baner. Vi har spilt “Pinehurst nummer 2”, “Grandfather” og "Eagle point” som alle er ranket som topp 100 i USA. Pinehurst arrangerer årlig PGA Tour. For min egen golfutvikling er det veldig positivt å spille på disse krevende banene. Her får jeg trent på smale fairways, tykk rough, forskjellige gress typer, raske ondulerte greener osv.

Når vi reiser rundt til de ulike golfbanene, får jeg sett mye av USA og opplevd kulturen og ulike severdigheter. Allerede i mitt andre år på college har jeg sett 11 nye stater, storbyer og små steder.  Amerika er et stort land med mange ulike stater, ulikt klima og natur. Det har gitt meg et perspektiv på hvor lite Norge er i forhold.

Jeg får oppleve den amerikanske kulturen på ulike måter. Høytiden “Thanksgiving” er stor i USA. Dette har jeg vært så heldig å få feiret privat med to forskjellige familier de siste to årene. Dette har vært en fin opplevelse, og har lært meg masse om amerikansk kultur og hvordan amerikanske familier er i forhold til norske familier. 

Amerikansk sport er en stor del av amerikansk kultur. Amerikansk fotball og baseball for å nevne noe. Dette har vært en ny opplevelse for meg. Skolen min har et av de beste amerikanske fotballagene i Sunbelt Conference. Derfor er fotballkampene helt spesielle å være tilskuer til. Det er stort! Ofte kan det være 40.000 tilskuere på stadion. Dette er noe som er veldig sosialt. Vi samles for å se på og heie frem skolelaget vårt. I år vant fotball laget vårt conference. Jeg har også fått muligheten til å se på en NHL ishockey kamp. Dette var en utrolig rå opplevelse!

På college så langt har jeg fått mange venner og nye opplevelser som rett å slett har vært et eventyr. Før jeg søkte på college, og før jeg kom hit, tenkte jeg mye på om det skulle bli for vanskelig. Jeg var usikker på om jeg skulle greie det. Dette har heldigvis vist seg å være feil, alt har gått kjempebra så langt! Mitt råd til dere som har vurdert eller vurderer å søke på college; det er bedre å prøve det ut enn å angre i ettertid. Dette er en opplevelse for livet!
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her