Klubben

Medlemsmøtet

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 27. april 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Trackman range og vinterskader

Onsdag 26.april ble det avholdt medlemsmøte i Meyersalen på Losby Gods. Agendaen som var utsendt i forkant så slik ut:

-Nytt fra golfanlegget
-Planer fremover med golfanlegget
-Ny golfapp
-Turneringer 2023
-Servering 2023

Det var også planlagt en liten banevandring i etterkant av møtet, men denne utgikk på grunn av at banen er dekket av snø...
Det var nærmere 100 til stede på møtet.

-Nytt fra golfanlegget
Vinteren har vært hard, og det er til dels store skader på greenene våre. Daglig leder Per Kristoffersen gikk gjennom hvordan det ser ut, og hva som blir gjort. Til tross for den store innsatsen som har vært gjort denne vinteren, med plastduker på alle greenene, har vi altså store skader på greenene. De greenene som har klart seg er bedre enn noen gang, men flere har store skader. Hva, og hvordan, dette har skjedd vil selvfølgelig bli undersøkt, og allerede fredag har vi møter med seniorforsker ved NIBIO, Trygve Aamlid. Fokus nå er selvfølgelig på å gjøre anlegget klart for spill så raskt som mulig. Samtlige greener er skjært, dresset og luftet, og vil bli resådd i løpet av de kommende dagene. Forhåpentligvis får vi raskt temperaturer som får i gang veksten.

Driving rangen er fortsatt for våt til å åpnes, men head pro David Lloyd kunne glede forsamlingen med at Trackman range vil bli installert på Losby i begynnelsen av juni. Noe som vil gjøre trening og moro på rangen til noe helt annet enn hva det er i dag -det er bare å glede seg!


David Lloyd presenterte nyheten om at Trackman range vil bli installert på Losby i juni.

-Planer fremover med golfanlegget
Vi har engasjert banearkitekt Caspar Grauballe til å utarbeide en Masterplan for banene og treningsområdene våre. Caspar kom på Teams og presenterte seg selv og sine tanker. Han har jobbet på en del store prosjekter rundt i verden, bla Trump Aberdeen, Royal Aberdeen og Ballybunion Golf Club.  Du kan se flere av hans prosjekter her. 
Banene våre begynner å dra på årene, og det kan være lurt å ha en plan for hvordan de skal driftes i årene fremover. Med fokus på vinteroverlevelse og håndtering av vann, skal Caspar lage en plan for veien videre.

Banearkitekt Caspas Grauballe presenterte seg selv via Teams.

Miljø og bærekraft gjør et inntog -også i golfen. Hvert år spres titusenvis av golfballer i skog, mark og vann. Førstkommende helg får vi besøk av Golfballdivers, et firma som skal plukke baller i vannene på Losby. Dette vil bli gjort årlig, og klubben får utstedt sertifikat for at plukkingen er gjennomført. I tillegg vil vi oppfordre alle spillere til å ta med seg baller de finner -også de man ikke ønsker å bruke -slik at vi alle er med på å bidra til å få samlet inn flest mulig baller.

Søppelsortering er også en ting vi vil måtte forholde oss til i tiden fremover. I år vil det bli nye søppelstasjoner på banene våre. Det vil ikke lengre være søppelkasse på hvert teested, men  sorteringsstasjoner som blir plassert med jevne mellomrom. Dette betyr at man må ta med seg søppelet sitt litt lengre enn man er vant til, men vi håper, og regner med, at de aller fleste av oss begynner å bli vant til å håndtere sortering av avfall, og er klare til å gjøre en innsats også på Losby.

-Ny golfapp

Om kort tid vil det bli lansert en app som skal gjøre det meste enklere  for deg som golfer. Golfbox og GLFR skal sammen med NGF lansere en app som gir tilgang til Bolfbox og baneguider fra over 3000 baner. Appen lanseres i begynnelsen av mai, og vil i juli bli oppdatert med mulighet for å legge inn score direkte i Golfbox.

-Turneringer 2023
Det vil bli klubbdager på onsdager, med klubbturnering for senior på morgenen, og for damer og herrer på ettermiddagen. Damedagen vil bli beholdt på tirsdagene, men damene kan altså nå også melde seg på turneringene som går på onsdagene, og spille sammen med herregruppa.

Turneringer i 2023:
-Jarle1212, lørdag 10.juni
-Foss Netto, lørdag 24.juni
-KM Nærspill, lørdag 29.juli
-Klubbmesterskap, 19. og 20. august
-Avslutningsturnering, søndag 17. september

-Servering 2023
En gledelig nyhet var at i år vil kafeen holdes åpen fra kl.09.00 - 21.00 med oppdatert meny og gratis kaffe til alle aksjonærer. Kaffeautomaten er også tilbake å hull 12 -noe som redder runden for mange.


Per var også innom at det planlegges jubileumsfeiring neste år, da klubben fyller 30 år og banene fyller 25år, samt utbyggingen av Losby Gods. Den planlagte utbyggingen har enda ikke fått en dato for byggestart, så vi får bare vente og se hvordan det utvikler seg. Oppgraderingen av hotellet vil uansett være et positivt tilskudd for golfklubben, og vi gleder oss til de kan komme i gang.

Foreløpig kan vi altså bare vente på at naturen går sin gang, og håpe at vi kan åpne anlegget så snart som mulig. Vi gleder oss til å se dere alle tilbake på grønt gress igjen snart!
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her