Herman Huus er Norgesmester

Av: Ronny Engen  |  Publisert: 24. juli 2022  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Herman Huus klarte å dra i land NM tittelen for Junior på hjemmebanen. Henriette Gjelten kapret bronsemedaljen

Torsdag og fredag arrangerte vi Junior NM her på Losby. Det ble spennende på flere måter, med topp vær på torsdag, men en fredag med litt regn, mye regn og solen som tittet frem på premieutdelingen.

Spennende ble det også under fredagens runde, som var delt opp i 2 runder av 9 hull. Dette for å ta høyde for mulig lyn og torden, med mulighet til å få godkjent 9 hull fra fredagen som tellende, hvis uværet skulle ha kommet. Nå ble alt bra, med kun regn og vi fikk gjennomført alle 18 hull.

I gutteklassen var Herman ett slag bak Joachim Tegner Larsen etter første runde, men hentet igjen det i andre runde og ledet med 2 slag etter første dag. Fredagen begynte også bra for Herman. Han startet med birdie og økte ledelsen til 3 slag. Neste hull utligner Joachim dette igjen med hans første birdie for dagen. Slik fulgte de hverandre ut runde 3. På runde 4 ble det Herman som kruset inn, til tross for en dobbel på hull 7 og han vant med 5 slag ned til Joachim. Bronsemedaljen ble vunnet av Oliver Ulmo, 2 slag bak Joachim.

I jenteklassen var det kun litt spenning om førsteplassen etter første runde. Da ledet Sofie Bindner Engseth fra Oslo GK med kun ett slag på Hedevig Braastad-Huth fra Fana GK. Etter den runden lå vår egen Maren Farbu på tredje plass, 3 slag bak Hedevig. Men i golf endre ting seg veldig fort og Sofie dro fra Hedevig med ytterligere 4 slag. Maren gikk på en skikkelig smell og havnet langt bakpå.
Da meldte Henriette Gjelten seg på og tro til med en 73 runde og opp på tredje plass på listen, 5 slag foran Ruth Tønnesen fra Sola GK. Men så blir det veldig spennende på siste runden. Henriette starter med 7 slag på hull 10, Ruth med 4 slag og 3 slag er allerede hentet inn. På hull 12 drar Henriette litt i fra igjen da Hedevig får nok en bogey. Så får Henriette en bogey på det neste hullet og det er kun 2 slags ledelse før de 5 siste hullene. Der henter Ruth igjen Henriette med 2 nye birdies og de er likt i antall slag ved endt runde.

Men så er det reglene som går i Henriettes favør da det er de beste siste 36 hull som sikrer henne tredje plass og bronse-medalje.