Junior

Knuste feltet i avslutningen!

Av: Ronny Engen  |  Publisert: 29. september 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Denne helgen ble årets siste Srixon Tour arrangert i Kragerø.

Lørdag startet årets siste turnering for junior elite, Srixon Tour, på Kragerø Golfklubb. 54 hull skulle spilles, med cut etter 36 hull på søndag. Vi hadde med hele 8 junior i denne avslutningen og 6 klarte cutten.

Lørdagens runde ble spilt på en overraskende flott bane etter all nedbøren som var kommet. Hull 12 ble satt ut av spill denne dagen. Kraftig vind ble også en utfordring for mange lørdag og søndag. Mandagens finalerunde ble spilt i flott vær med lite vind og tendes til sol.

I de to yngste klassene, jenter 15 og gutter 15, knuste våre beste spillere feltet. Emil Børrestuen Herstad vant med hele 6 slag over Henrik Kleivenes fra Stavanger Golfklubb. Han endte på 219 slag etter en litt treg start, men runder på 76, 71 og 72 var det ingen tvil om hvem som var best under disse forholdene. Tredje plassen tok Daniel Werner Nilsson fra Oslo Golfklubb, ett slag bak Henrik.

Henriette Spilling Gjelten var nesten like suveren i sin klasse, jenter 15. Etter 2 runder ledet hun med 3 slag. Hun gjorde det litt spennende på siste runden med 42 slag på de første 9 hullene. Pia Eide fra Stavanger Golfklubb hadde da hentet igjen forspranget med kun 39 slag på sine første 9 hull. Men derfra og inn spilte Henriette på par og kunne innkassere en klar seier med 3 slag ned til Pia.  Dette er utrolig sterkt, også med tanke på at hun kun er 13 år og har sitt første år på dette nivået.

I de eldste klassene var vi representert kun med gutter. Der overrasket Iver Sokhan Sanj oss med vår beste plassering. Han hadde også sin beste runde i turnering med 72 slag på dag to. Det holdt til 34. plass i turneringen. Dette lover godt for fremtiden. Større utfordringer har vi på jentesiden. Til neste år rykker Maren Farbu opp i eldste juniorklasse som eneste jente fra oss. Her har vi en jobb å gjøre.

Vinner av klassen ble Mikkel Antonsen fra Drøbak Golfklubb. I eldste jenteklasse vant Silje Torvund Ohma fra Fana Golfklubb. Hun avgjorde på siste hull med en birdie putt på nesten 10 meter.