Junior

Bra deltakelse fra Losby på avslutningen av Srixon Tour 2021

Av: Sassan Sokhan-Sanj  |  Publisert: 28. september 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Denne helgen har våre fremste juniorer vært i aksjon på sesongavslutningen for Srixon Tour. De beste resultatene kom fra våre deltakere i 15-års-klassene.

Srixon Tour som er den nasjonale turneringsserien for juniorer i Norge ble i år avsluttet på Vestfold Golfbane 25. til 27. september. Det ble spilt 18-hull på lørdag og søndag med cut på de 56% beste spillerne i hver klasse etter andre runde. Alle 10 Team Losby medlemmer var kvalifisert til turneringen.

Jenter 13-15 år: Henriette Spilling Gjelten og Keira Julie Thalberg.
Jenter 16-19 år: Maren Farbu.
Gutter 13-15 år: Emil Børrestuen Herstad.
Gutter 16-19 år: Mats Sletten Larsen, Marcus Wahlund, Iver Sokhan-Sanj, Sander Fjell, Theodor Sletten With.
Dessverre ble Herman Huus syk og måtte melde forfall på turneringen.

Etter flere dager med nedbør i området var banen relativt våt. Til alt hell skinte sola på turneringens to første dager og juniorene kunne kose seg i det fine høstværet på en velholdt bane som var godt mottagelig for presise slag og følsom putting. På finaledagen var det meldt kraftig nedbør litt utpå dagen. Turneringen ble kjørt med shotgun-start for å sikre mest mulig like spilleforhold, og for å rekke å bli ferdig før det verste været nådde frem til Vestfold golfbane.

Keira og Henriette. Foto: Jarle Thalberg. Fra Losby var det to av ungdommene som gjorde seg spesielt bemerket denne helgen. Srixon tour debutanten Keira gjennomførte noen av sine beste runder i turnering noensinne med scorene 80, 74 og 77. På andrerunden leverte hun sågar 4 birdies på rad – det er ikke mange golfere som kan vise til en slik streak på sin golf-CV. Dette resultatet var nok til en sterk delt 5.plass i et felt med 16 deltakere.

Emil har lenge hevdet seg i toppen i sin klasse. Han var nok ikke helt fornøyd med å ligge på 8. plass etter første runde med en score på 5 over par. Andre runde hvor han startet på back-9 ble et birdie-show for historiebøkene. Han startet med 3 birdies, tok et hvileskjær med par på sitt 4. hull før han leverte 2 nye birdies. Fasit på første ni hull ble 6 birdies – 6 under par, og en roligere front som han gikk ett slag under par. Med denne kanonrunden på 65 slag plasserte han seg på toppen av resultatlista etter dag to, en plassering han kontrollerte hele tredje runde med en ryddig 72-runde. Emil kunne dermed ta med seg sin andre seier i Srixon Tour i årets sesong hjem til Nittedal. I sammendraget for sesongen endte Emil på 3. plass i en klasse som har hatt 28 deltakere i år. En høyere plassering hadde vært oppnåelig om han ikke måtte ha ofret en Srixon-runde for å delta på Italian Boys turneringen med Team Norway. Neste år stepper Emil én klasse opp og skal spille i G19 på Srixon noe han gleder seg til. Emil Børrestuen Herstad. Foto: Jarle Herstad.
Henriette leverte stabile runder på 77, 75 og 74 og plasserte seg på en fin 4. plass. I sammendraget for sesongen ble det også 4.plass på Henriette i en klasse hvor 16 jenter har deltatt i år.

Maren som er første-års deltaker i J19-klassen klarte dessverre ikke å hente frem spillet på det nivået hun normalt holder. Det ble Missed Cut i denne turneringen. I sammendraget havnet hun likevel på en respektabel 9. plass blant de 34 jentene som har deltatt i denne klassen i år.

I gutter 19-klassen er det hele 69 startende. Av våre fem startende i denne klassen var det Theodor og Sander som klarte cut’en. Theodor leverte runder på 76, 78 og 75 og endte med det på en delt 27. plass. Sander spilte stabilt med rundene 78, 77 og 78 som sikret han delt 32. plass. I sammendraget i denne klassen ble Herman vår beste spiller på 15. plass, Sander på 33., Theodor på 35., Iver på 38., Mats på 56. og Marcus på 58. plass. I denne klassen har det vært 103 deltakere gjennom året.

Vår trener Niklas Diethelm oppsummerer sesongen med Team Losby:
«Det har vart kul att følge utveckling till Team Losby på Srixon Tour hvor alla fick spillt minst 1 turnering. Det va många goda prestationer hvor spiller fick sin beste plassering og sin beste score før året. Vi ser att utveckling till neste år er att bli bedre på nærspil og putting men å fortsette den tekniske utveckling før att ha potential att gå lava runder og få de høge runder att bli lavare. Vi va nu den 3. største klubb på antal deltakere og det må vi ju fortsette jobba hart med før att vara. Jag glädjer mig till vidare arbeide med spillere og trener og ledere som alla gør en herlig jobb. Vi er på riktig vei men kan alltid bli bedre!»

Selv om Srixon Tour 2021 nå er historie fortsetter juniorene treningen med både treningsleir og ulike samlinger i regi av både Losby GK og Wang. Den aller siste innenlandsturneringen er dog den alltid samlende og uformelle Ryder Cup i regi av 3x på Gamle Fredrikstad GK. Juniorene blir delt inn i 2 lag (rødt og blått) som USA og Europa og spiller ulike former mot hverandre som foursome, fourball og individuelt, én mot én. Spillet går over 2 dager med premieutdeling og lagbilder til slutt.

Gjennom vinteren håper nok samtlige juniorer på at tilgangen til simulatorsenteret på Losby nå blir normalisert da pandemien som har preget oss alle gjennom snart 2 år endelig er definert som slutt. Det skal trenes mye og lenge innendørs – alt frem imot en ny sesong i 2022. Trenere og andre engasjerte er klare til både å undervise samt skape trivsel og mestring slik at neste sesong blir en god opplevelse.

Fra trenere og foreldre kan vi med et stort smil si GRATULERER med vel overstått til samtlige juniorer. P.t. er vi ikke mindre enn 114 jenter og gutter i alle junior-aldre. Til samtlige av dere - både på elitenivå og alle andre hvor flere er i ferd med å ta steget opp i Team Losby kommende sesong, GRATULERER med vel overstått sesong 2021 – vi ser frem imot sesongen 2022.