Banene

Vinterdekking av greener

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 11. november 2022  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Kjempestore plastduker skal dekke greenene i vinter

I år skal greenene på Losby dekkes til for vinteren. Dette gjelder de fleste av greenene, både på Østmork og Vestmork.
Mange av dere husker sikkert at noen klubber gjorde dette, med gode resultater, i fjor vinter. Erfaringene er altså at dette reduserer sjansen for vinterskader: https://www.norskgolf.no/nyheter/har-man-endelig-klart-a-knekke-vinterskade-koden/

Konseptet med dette er rett og slett å hindre vann i å komme inn på greenene. Et 'skjørt' legges i overkant av greenen, inn under torva, og en stor plastduk legges inn under dette skjørtet, slik at vann renner over greenen i stedet for inn på den. Skjørt er på plass på alle greener som skal dekkes, og mer enn 4000 sandsekker er laget for å holde det hele på plass. Straks det blir frost i bakken skal både vekstduk og plastduk ut på greenene. De største plastdukene er 24x100 meter, og for å håndtere disse er det behov før minimum 8 personer på hver green.

Utleggingen av duker gjøres parallelt på flere greener, og derfor trenger vi hjelp fra medlemsmassen til å få disse på plass.

Dagens værmelding tilsier at arbeidet skal utføres først om noen uker, men dette bestemmes først dagen før arbeidet startes. Det vil altså være forholdsvis kort varsel for de som melder seg til innsats. Det er ikke komplisert arbeid -det dreier seg bare om å være med å få vekst- og plasduker på plass, og håndtere disse underveis.

Har du lyst og anledning til å hjelpe oss med arbeidet er det fint om du sende en e-post til oss her, slik at vi har mulighet til å få gjort dette på en skikkelig måte, og på riktig tidspunkt. 

Vi håper at flere har mulighet til å være med å bidra, og at prosjektet blir fruktbart i form av gode greener tidligere i sesongen! 


'Skjørtene' er på plass i overkant av greenene.


Disse ligger under torva, og hindrer vann fra å komme inn på greenen.


 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her