Banene

Østmork åpner

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 30. august 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Vannet trekker seg tilbake

Ekstremværet Hans, og hans mindre brødre 'lille-Hans' og 'micro-Hans', ser nå endelig ut til å ha rast fra seg! Store nedbørsmengder har lagt deler av anlegget vårt under vann, og dessverre gjort det uspillbart i perioder. Den siste måneden har vi fått over 300mm nedbør, så nå krysser vi fingrene for at vi har fått vårt for en periode!

Østmork, og driving rangen, åpner for fullt torsdag 31.august.
-det er enda ikke avklart om noen hull blir spilt kortere enn vanlig, eller om det blir noen andre spesielle varianter, men det må man nok regne med. Banegutta jobber knallhardt for å få alt klart!

Nedbøren den siste tiden har gitt oss litt å stri med! Utfordringen vår er at i tillegg til de store nedbørsmengdene, så har vi Losbyelven som går gjennom banen. Denne samler opp vann fra store områder som skal passere gjennom banen. Når elven ikke klarer å ta unna, går den over sine bredder legger den store deler av banen under vann. De kraftige regnskyllene vasker ut veier, og vannet graver seg frem der det finner det for godt. Grøften som åpnet seg på tvers av fairwayene på hull 1 er et godt eksempel på dette. Bilveier vaskes ut og bunkere fylles med vann. Vannmengdene bringer selvfølgelig også med seg mye rusk og rask som må ryddes bort før vi kan åpne banen.

Vanlig vedlikehold blir også vanskeligere i slike perioder, så vi ber alle om å ha edruelige forventninger til hva som møter de når de kommer ut på banen. Greenene har stort sett fått det vedlikeholdet de skal, men siden det er vanskelig å klippe gress under vann, så kan man selvfølgelig oppleve at enkelte andre områder ikke er 100%.

Det viktigste nå er å komme i gang og få spille golf, så vil banegutta sørge for at alt er på stell igjen i løpet av kort tid.

Vi gleder oss til å komme i gang, og krysser fingrene for en lang og fin høst!

Se bilder fra ekstremværet under.


 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her