SE SISTE NYHETER

MENY

Nyheter

Nyhetsbrev fra Course Manager 7.4.21

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 7. april 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Krysser fingrene for varmere vær!

Kjære medlemmer!
 
Jeg håper dere har hatt en fin påske!
 
Det har kommet positive nyheter fra NGF i forhold til åpning av golfanleggene fremover. I felleskap med Helsedirektoratet har de konkludert med at det er innenfor de nasjonale smittevernreglene med åpning av golfbaner for selskapsspill, og driving ranger for egentrening. Vi må bare huske på at det kan komme lokale regler som overstyrer dette, men foreløpig ser det altså ut som om det er klart for en ny sesong i nær fremtid. Samtidig minner Helsedirektoratet om at smittevernreglene må følges, og å huske på rådet om å unngå unødvendige reiser innenlands, og henstiller til at man ikke reiser land og strand rundt for å spille golf.
 
Snøen er nesten helt borte her på Losby, med noen få unntak på hull 7 og 8 på Vestmork, og driving rangen, som fortsatt har ca.50% snødekke. Banene må tørke og temperaturen stige før vi kan få et komplett bilde av forholdene. Greenene ser bra ut så langt, men temperaturen er fortsatt veldig lav, så det er vanskelig å konkludere med noe som helst. De siste tre dagene har vi hatt -4 som laveste døgntemperatur.
 
Disse lave temperaturene gjør det nesten umulig å forutse en åpningsdato. Vi trenger høyere temperaturer, slik at vi kan gjødsle greenene og starte arbeidet med dem. Driving rangen vil mest sannsynlig kunne åpnes i løpet av de neste par ukene -vi må bare få bort snøen, og få tørket ut underlaget før vi er klare for å åpne for sesongen. Grunnen til at selve underlaget må tørke er selvfølgelig for at ballene ikke skal forsvinne ned i bakken, samt at vi må kunne kjøre for å plukke baller. Dekket på toppen av rangen ferdigstilles i disse dager.
 
Det nye pumpesystemet er oppe og går, og vanningssystemet er klart til bruk. Vi overvåker kontinuerlig greenene med tanke på både temperatur og fuktighet, og vil vanne så snart det trenges.
Denne uken vil vi fortsette jobben med vanningssystemet, og fikse alle problemer som har oppstått i løpet av vinteren. Vi vil også begynne å fikse på veiene på banen, da flere av disse ble hardt skadet i det tunge regnet vi hadde sist høst.
 
Hilsen Duncan & team
 
Nye matter er på plass, men det er fortsatt en del snø som må smelte, og vann som må tørke før vi kan ta rangen i bruk.
 
Nytt dekke på plass og straks klart for bruk. Her var det en kraftig lekkasje i fjor høst.
 
Treningsgreenen begynner å vise tegn på å våkne fra dvalen.
 
Sikkert mange som kunne ønske seg dette 'lokket' på vannet på hull 8 om sommeren også?!
 
Hull 4 ser bra ut, og opprydningsarbeidet etter leggingen av nye vannrør går fremover.
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her