Nyheter

Nyhetsbrev fra Course Manager - 28.05.20

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 28. mai 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Gresset vokser voldsomt!

Kjære medlemmer,

Jeg håper dere har det bra og koser dere med golfen I det fine været!
Endelig har vi fått god vekst-temperatur her på Losby! Vi har allerede sett en enorm forskjell i vekst og farge i løpet av de siste fire dagene.

Hovedfokuset nå er å få greenene i form, og få mer hastighet ut av dem. Med den vekst-boomen vi har fått nå de siste dagene, så blir greenene naturlig tregere. Gressbladene blir tykkere, og vokser mye mer enn vi skulle ønske. Dette er veldig synlig i mengden gress som samles etter klipping. På søndag tømte vi gress samleren på klipperen etter hver fjerde green som ble klippet. På tirsdag måtte vi tømme den for hver eneste green. Det sier litt om hvor mye mer vekst vi må håndtere, og fokuset nå er altså å få dette under kontroll. Greenene er vertikalskjært i dag, med veldig fin skjæring. Dette er mer eller mindre en litt aggressiv kamming som skjærer gjennom, og løfter, det gresset som vokser horisontalt. Deretter følger vi opp med en ny runde med børsting, for å få gresset opp, slik at vi kan klippe det lengre ned. Dette vil vi fortsette med ukentlig helt til vi har kommet dit vi ønsker.

Vi bruker også et vekst-regulerende middel som regulerer den horisontale veksten, og gjør at planten bruker energien ned i roten. Første påføring er gjort denne uken, og vil fortsette ukentlig gjennom sesongen. Vi regner med å se effekten av dette etter noen få påføringer.

Vi har også harr fokus på bunkere denne uken. Vi har kontrollert sand dybden i alle bunkere, og har stengt et par som har blitt merket som GUR, da de har for lite sand. Ny sand kommer til uken.

Det nye toalettet på hull 5 på Østmork nærmer seg ferdigstilling, og vi vil ha en ny gangvei klar i løpet av denne uken.

Hilsen
Duncan and Team


  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her