Banene

Nyhetsbrev fra Course Manager 26.08.21

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 26. august 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Nå starter snart høstens vedlikehold.

Kjære medlemmer!

Jeg håper dere alle har hatt en fin sommer med mye golf!

Det er lenge siden dere har hørt fra meg. Hovedgrunnen for dette er at vi stort sett har drevet rutinemessig vedlikeholdsarbeid, med stort sett det samme fra uke til uke. Dette er selvfølgelig gode nyheter, og akkurat slik vi ønsker at det skal være gjennom sommeren.
De to neste ukene vil stort sett by på det samme -vanlig klipping og vedlikehold, samtidig som vi holder øye med hastigheten og fuktnivået på greenene.

Når vi forflytter oss inn i høsten begynner rutinene våre å forandre seg, og vi beveger oss mer mot renoverings arbeid. Vi planlegger å starte på fairwayene i begynnelsen av uke 36. Dette har blitt en gjenganger de siste fire sesongene, og vil fortsette i år. Det som gjøres er en dyp skjæring av fairwayene, fulgt av en stor ‘støvsuger’ som samler opp restene. Til slutt vil de skjærte slissene fylles med sand. Fairwayene vil være fullt spillbare etter at arbeidet er gjennomført.


Hensikten med operasjonen er å fjerne ‘thatch’, dødt materiale som samles under overflaten og hemmer tilførsel av vann, luft og næring til røttene, samt å få mer sand inn i grunnen. Bildet forklarer det egentlig ganske enkelt. Denne operasjonen krever at gresset fortsatt vokser, slik at plantene kan leges og gro sammen før vinteren. Vi har en relativt kort vekstperiode på Losby, og utsetter denne operasjonen til så sent som mulig på sesongen, men siden arbeid med sand må gjøres under tørre forhold, må det gjøres før høsten setter inn for alvor. Målet vårt er å gjøre spilleflaten bedre for alle, og samtidig å få gjennomført arbeidet med minst mulig forstyrrelse for spillere.

Heldigvis føler vi at medlemmene på Losby har tilegnet seg en god forståelse, og forstår at det faktisk må arbeides på banen for at den skal være i god stand, og det er vi glade for! Dessverre er det helt umulig å gjennomføre slikt arbeid uten at spillet forstyrres i det hele tatt, men vi gjør så godt vi kan for å sikre gode forhold for dere uten å forstyrre spillet for mye!

Jeg kommer tlbake litt mer reglemessig i tiden fremover, når vi kommer ut av den regelmessige vedlikeholdsrutinen. Hold dere oppdatert gjennom losby.no, og se 'dagens status' for daglige oppdateringer.

Hilsen
Duncan and Team





 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her