Banene

Nyhetsbrev fra Course Manager 22.05.23

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 22. mai 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Det gror -og nå kommer varmen

Kjære medlemmer,

Vi fortsetter å se fremgang fra dag til dag her på Losby. Greenene som er sådd har nå blitt klippet på 8mm, og vi vil fortsette å klippe regelmessig. Gradvis vil klippehøyden bli redusert for å fremprovosere at gresset vokser utover, og ikke bare opp, og dermed blir tettere, tykkere og sterkere.

Alle vekstduker er nå fjernet fra greenene. Å fortsette å ha disse på vil oppfordre gresset til å vokse oppover. Vi vil at plantene skal vokse sidelengs, for å fylle inn tomrommene. Mesteparten av greenene har god gress-dekning, og de områdene som enda ikke har det, vil bli re sådd de neste dagene.

Værstasjonen vår forteller oss at snitt-temperaturen for april bare var 5°C, og så langt i mai har den vært 9°C. Vi fortsetter å gjødsle alle spilleflater for å stimulere vekst, men vi er avhengige av høyere døgntemperaturer for raskere fremgang. Natt til 18.mai hadde vi -3 grader…

Den gode nyheten er at vi nå ser at vi må klippe stadig større områder på banene jevnlig, og været denne uken ser veldig mye bedre ut! Vi jobber fortsatt mot åpning av Vestmork mandagen i pinsen, men det vil ikke bli tatt noen endelig avgjørelse om dette før mot midten/slutten av uken.

Vi ser fremgang på teesteder og fairways, men disse vil ta en stund før de er i den stand vi ønsker at de skal være. På grunn av den kalde våren, ser vi at vi er omtrent en måned bak der vi forventer å være på denne tiden av året. 
Denne uken vil vi arbeide med følgende:

•    Reparasjon av greusveier og stier.
•    Oppsett av bane-utstyr som benker, søppelkasser og bunker-raker.
•    Re-såing av svakere områder på greener.
•    Rydding av vekstduker og sandposer.
•    Renovering og såing av approacher.

Vi vet at det er frustrerende at det tar så lang tid å åpne banene, og det er ikke noe vi ønsker mer enn å få kommet i gang med sesongen, men dessverre så vil vi aldri få gode forhold dersom vi ikke venter til overflatene er sterke nok til å tåle spill.
Vi kommer tilbake med ny oppdatering snart, og krysser fingrene for at været spiller på vårt lag i tiden fremover!

Vennlig hilsen
Jonny og bane-teamet
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her