Banene

Nyhetsbrev fra Course Manager 20.6.22

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 20. juni 2022  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Gode vekst forhold gir resultater

Kjære medlemmer,
Siden sist oppdatering har vi vært heldige med været -noe som har hjulpet forholdene på banene betraktelig!

Greener
Nå skjærer og dresser vi greener oftere og mer jevnlig. Dette hjelper til å øke overflatens jevnhet, bedrer rull og øker hastigheten. Bare den siste uken har hastigheten økt med 1,5ft!
Vi vil fortsette å dresse greenene med sand hver 2.uke, men bare velig lett, slik at det ikke går ut over spillbarheten. Skjæringen vil ikke gjøres like ofte, men fin skjæring med jevne mellomrom gir veldig gode resultater!
Fredag 17.juni luftet vi greenene med 9mm hullpiper og rullet rett etter. Dette er viktig for å tillate utskifting av luft og gass, og for å hindre at overflaten blir for kompakt. Vi planlegger å gjøre dette en gang pr måned fremover. Så lenge hullene er såpass små så er det relativt lite forstyrrende for spillet.

Bunkere
Som de fleste av dere sikkert har lagt merke til, så har vi fortsatt bunkere på hull 2, 7, 9, 11 og 18 ute av spill. Disse krever mer arbeid etter at frosten har skadet dreneringen. Siden vi har prioritert arbeidet med greenene, og andre områder på banen, har vi dessverre ikke hatt kapasitet til å rekke over disse bunkrene enda. Vi planlegger å ta tak i disse i løpet av denne uken, og ha alle bunkere i spill til neste helg.

Andre områder
Vi jobber fortsatt med å så områdene hvor den nye hovedvannledningen ble lagt på hull 6, 7, 8, 12, 13, 15, 16 og 17. Disse har alle blitt sådd, og sperringer er satt opp. Vi forstår godt at dette ikke ser spesielt bra ut, men det er viktig å minimere trafikken på disse områdene for å få de tilbake så raskt som mulig.

Planen fremover er å så de svakere områdene på greenene i løpet av uken, for så å rydde litt opp i det generelle uttrykket på golfbanen, så den fremstår så fin som mulig resten av sesongen.

Vi kommer tilbake med nye oppdateringer fortløpende.

Hilsen John og Duncan. 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her