Banene

Nyhetsbrev fra Course Manager 20.10.23

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 20. oktober 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Banene gjøres klar for vinteren

Hei alle medlemmer!

Vinteren er snart over oss, og vi har hatt frost regelmessig her på Losby de siste ukene. Hovedfokuset nå er å forberede banene for vinteren.

Fra 20.oktober vil Vestmork være stengt for sesongen. Vi har mange våte områder på banen som vi dessverre ser at vi ikke kan påføre mer trafikk, da dette vil medføre skader vi vil ta med oss inn i neste sesong. Dette gjelder særlig områdene rundt greener og teesteder.

Alle treningsområder, bortsett fra kunstgress greenen er stengt for sesongen av samme grunn.
Vi ser at temperaturen
e ser bedre ut neste uke. Dersom dette slår til, vil vi forsøke å ha Østmork åpen en uke til og sette opp nye shotgun-starter neste helg, men vi vil hele tiden følge med på utviklingen dag for dag. Det kan hende at vi må stenge for sesongen på kort varsel. Følg med på ‘Dagens status’ på losby.no for oppdateringer.

Greenene har blitt luftet og toppdresset denne uken. Vi jobber nå med vertikal drenering av greenene. Dette er en lufteprosess som går helt ned til 20cm dybde. Greenene vil bli rullet etterpå. Det er viktig å forsøke å holde overflatene så tørre som mulig når vi går inn i vinteren, derfor ønsker vi så mye luft i overflaten som mulig, så vi får så god drenering som mulig. 

Vi har også begynt å kjøre Sandmasteren på fairway. Denne maskinen lager ‘slisser’ som fylles med sand. Denne prosessen er også med på å drenere overflaten slik at den blir tørrere. Det er en langsom prosess, og vi vil måtte stenge hullet vi jobber på mens vi holder på, men vi håper å kunne få kjørt 5 eller 6 fairwayer på denne siden av vinteren.

Teestedene har blitt luftet og vil bli dresset de kommende dagene.

Vi har rensket mye småvegetasjon på hull 4 på Østmork. Sidene av hullet var nesten helt grodd igjen, men vi har nå fått åpnet litt opp og fått frem litt av de fine fjellsidene på begge sider av hullet. Vi har også fjernet en del trær på venstre side av hull 13.

Når banene er steng for sesongen, vil vi gjerde inn alle greener og teesteder. Vi vil også lage barrierer for å redusere mengden vann som renner inn på greenene. Selv om plastdekkene ikke virket som vi ønsket denne sesongen, vil vi gjøre en test på en eller to av de greenene som ga gode resultater i år.

Nå når de fleste av greenkeeperne våre har avsluttet sine kontrakter for i år, vil jeg benytte anledningen til å takke dem for jobben de har gjort. Det har vært en tøff sesong, med store vinterskader, over 800mm regn og flom, men banene ble så bra som de kunne bli til slutt takket være en formidabel innsats gjennom sesongen! Takk til alle gutta på banen!

Og så til dere medlemmer! Det tok oss dessverre lang tid å få banen i stand i år. Det er ingen som beklager det mer enn vi, men dessverre så er det en del aspekter vi ikke har kontroll over når det kommer til naturen, så tusen takk for deres tålmodighet! Vi håper dere fikk en god sesong, selv om den dessverre ble alt for kort.

Takk for i år!

Hilsen Jonny og banemannskapet.
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her