Banene

Nyhetsbrev fra Course Manager 20.04.23

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 20. april 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Losby våkner fra vinterdvale

Rangen er dekket med sand for å få raskere smelting
Kjære medlemmer, 

Mye har skjedd på Losby siden siste nyhetsbrev. Våren har endelig kommet, og etter en lang vinter ser vi endelig litt bedre temperaturer. Mesteparten av sesongarbeiderne våre er på plass, og dette gjør at vi får unna mye arbeid på banene.

Fokuset vårt den siste tiden har vært å rydde greener, teesteder og fairways for is og snø. Været gjennom vinteren skapte et tykt islag over begge baner, helt opp til 25cm noen steder. Vi har dresset teesteder, fairwayer og driving rangen med sand for å fremskynde smeltingen. Det er fortsatt noe snø på hull 1-4 på Østmork, og hull 7-9 på Vestmork, men vi ser raskt effekten av dressingen.

Selvfølgelig har hovedfokuset vært på greenene. Som jeg nevnte i sist nyhetsbrev så brukte vi plast for å dekke greenene i vinter. Isen legger seg selvfølgelig oppå denne plasten, så vi har brukt kull for å få raskere tining. Dette har vært en lang og hard prosess, og det er ikke få kilo med is og vann som samler seg på et slikt dekke, men vi har nå fått fjernet alle plastdukene.

Noen av greenene har kommet gjennom vinteren veldig godt! Uheldigvis har flere greener til dels store vinterskader, og vi ser at prosjektet med dekking av greenene dessverre ikke har hatt den effekten vi hadde håpet. På det nåværende tidspunkt er det vanskelig å fastslå akkurat hvor store skadene faktisk er, da gresset enda ikke har begynt å gro og temperaturen i bakken er ustødig. Vi har vært i kontakt med en forsker fra NIBIO (Norsk Institutt for bioøkonomi), som kommer til Losby for å hjelpe oss med evalueringsarbeidet. 

På grunn av den sene våren ser det dessverre ikke ut som om vi får åpnet banene våre på denne siden av 17.mai. Vi trenger uker med varmt vær for å tørke opp, få i gang veksten, og få banene i spillbar stand. Nå som temperaturene øker, vil vi så og lufte alle greener -uansett hvordan de ser ut etter vinteren. Dette gir oss muligheten til å gjøre mye vedlikeholdsarbeid tidlig, og slippe å forstyrre spillet etter at banene har åpnet. Vi vil også ta tak i teestedene og gjødsle alle områder så snart været tillater det.

Vi avholder medlemsmøte onsdag 26.april, og vi oppfordrer medlemmer til å bli med på dette. Vi vil ha videre oppdatering på banesituasjonen da. I mellomtiden håper vi været er på vår side, og at vi kommer oss ut på grønt gress snart!

Hilsen Jonny, David og team

 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her