Banene

Nyhetsbrev fra Course Manager 19.4.22

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 19. april 2022  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Rangen er åpen, men dessverre litt tilbakegang på banen

Kjære medlemmer,

Vi håper alle har hatt en fin påske! Vi har hatt det travelt på golfbanen med rydding av trær på hull 3 og fjerning av duker fra greenene for å gjøre de klare til det fine været som kommer fremover.

Dessverre ser vi at greenene våre har gått litt tilbake i forhold til hvordan det så ut tidligere. Vi har nå noen svake og skadede områder på Østmork og på treningsgreenene. Før vi la på dukene så det meste bra ut, men den kalde perioden vi har hatt de siste 2-3 ukene har dessverre hatt en negativ innvirkning på gresset. Områdene som var litt på den svake siden har blitt ytterligere redusert, da gresset på denne siden av vinteren er veldig mye svakere enn det er tidligere på vinteren. Dukene hjelper å holde på fuktighet og varmer overflaten når solen skinner, men de har dessverre ikke stor innvirkning når nettene er så kalde som de har vært den siste tiden.

Vi startet gjenopprettingsarbeidet torsdag 14.april med å skjære de skadde områdene på Østmork. Fredag 15. ble alle greener på Vestmork, og halvparten av greenene på Østmork, sådd, dresset og gjødslet. Tirsdag 19. fortsatte vi å så de resterende greenene på Østmork, og hvis alt går etter planen, og været holder seg mildt, bør vi begynne å se spiring i neste uke.

Når det gjelder åpningsdatoer, så må vi få i gang spiringen på Vestmork før vi slipper spillere til. Hvis vi er for tidlig ute med å åpne vil frøene ikke ha en sjanse til å overleve trafikken som kommer, og vi vil få svake områder på greenene gjennom hele sesongen. Mest sannsynlig snakker vi om tidligste åpning om et par uker -og vi ha litt flaks med oss for å klare dette også, siden det fortsatt er frost om natten, som gjør det vanskelig å vanne. Østmork er dessverre litt mer skadet enn Vestmork, og er et par uker bak i utvikling.

Så til de gode nyhetene; driving rangen åpnet i dag, tirsdag 19.april, og så snart Østmork åpner, vil det være med bilveier på alle 18 hull -noe som gjør det enklere å tillate bruk at golfbil gjennom hele sesongen!

Vi gleder oss til å få alle ut på grønt gress igjen, og håper å se dere snart!

Hilsen Duncan, John og banegutta


 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her