Banene

Nyhetsbrev fra Course Manager 14.9.22

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 14. september 2022  |  Siste nyheter  |  Arkiv

660 tonn med sand!

Kjære medlemmer,

Her kommer en oversikt over arbeid som er planlagt i forholdsvis nær fremtid og frem mot stenging av banene for vinteren.

Fairwayer
Siden sist oppdatering har vi skjært og toppdresset alle fairwayer på Vestmork. Grunnen til at vi gjør dette, er for å tynne ut det organiske materialet som uunngåelig samler seg øverst i jordlaget. Dette hjelper vann å dreneres bort fra overflaten og gjennom til jordlaget under ved regn, og gir tørrere overflate.
Den samme operasjonen vil bli utført på 7 fairwayer på Østmork i år: hull 1, 3, 7, 9, 11, 16 og 18. Vi vil gjøre dette 16., 19., 20. og 21. september, og planlegger å gjøre 2 fairwayer hver av disse dagene. Topdressingen med sand vil bli gjort den følgende uken, 26. og 27.september.
De fairwayene som ikke skjæres på Østmork (4,5,12,14,15 og 17) vil gjennomgå en noe kraftigere operasjon. Her vil vi benytte en maskin som heter Sandmaster, som injiserer sand 12cm ned i overflaten, for å gi enda bedre dreneringseffekt. Dette utføres på de fairwayene som typisk er våtest, og som trenger det mest. Dette arbeidet vil medføre at 600 tonn med sand vil bli injisert i fairwayene våre! Dette arbeidet vil bli startet i uke 40, og vil ta 4-5 dager å få gjennomført.

Greener
Etter at greenene kom seg fra den harde vinteren, har vi fått veldig mye gode tilbakemeldinger gjennom sesongen. Planen er å holde dem på et høyt nivå så lenge som mulig! Men vi må ut med sand her også før det blir for vått til å få gjennomført operasjonen. 60 tonn med sand skal ned i overflatene gjennom 15mm hull. Dette arbeidet planlegges for slutten av uke 39, og vil ta ca.2 dager. Overflaten vil bli ryddet, og vil fortsatt spille veldig bra, men dessverre ikke like bra som de er nå. Dette arbeidet er veldig viktig i arbeidet med å holde greenene faste og jevne for neste sesong.

Vanningsanlegg
Vi planlegger å ferdiggjøre arbeidet med hovedvannledningen på Østmork. Vi venter fortsatt på endelig bekreftelse fra entreprenøren, men planlegger å starte gravingen i uke 40. Alle rør og materialer skal begynne å komme inn neste uke. De hullene vi skal ta i år er 11,14,10,9,18 og 1, totalt ca. 2km.

Trearbeid
Når vi har dager som i går, med 35mm med regn, vender vi fokuset til å gå løs på områder hvor trær og busker gror til for mye, og blir et problem for spill på banen. I går gikk vi løs på hull 7 på Vestmork, og har fjernet alle de små trærne i bakkant av greenen. Det gjenstår fortsatt litt opprydningsarbeid, samt rydding av grøften til høyre for hullet.
Dette vil hjelpe på ekstra sollys, luft og bevegelse rundt greenen, og gi sunnere gress.


I tillegg til fairwayer, greener og dreneringsanlegg, har vi selvfølgelig også daglig klipping og vedlikehold av banene. Klippingen vil begynne å avta i løpet av de neste par ukene, og fokuset vil skifte mer mot å gjøre banene klare for vinteren, og gjøre klart for tildekking av greenene -mer om dette senere. Vi vil forsøke å forstyrre spillet så lite som mulig, og utføre de fleste av disse operasjonene i oktober når forholdene for golf er litt mindre tiltalende 

Vi kommer tilbake med flere oppdateringer!
John & Team
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her