Nyheter

Nyhetsbrev fra Course Manager 11.09.20

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 11. september 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Vintervedlikeholdet er godt i gang!

Kjære medlemmer!
 
Jeg håper det står bra til med dere alle sammen, og at dere koser dere på golfbanen!
 
Her kommer en rask oppdatering om det som er en travel periode for oss. Banen må gjøres klar for vinteren, og vi må gjennomføre vårt årlige vedlikehold av alle spilleflatene.

Som de fleste av dere har lagt merke til, så har vi startet arbeidet med fairwayene. Vi har to forskjellige operasjoner vi utfører. Den største av disse er med Sandmaster, som skjærer og sprøyter sand ned i fairwayene. Dette gir bedre drenering, og til slutt en bedre spilleflate. Planen er å gjøre 7 fairwayer totalt, og det vil gå med ca.700 tonn med sand. Vi har gjordt oss ferdig med to så langt, men har fått litt trøbbel med maskinen, og må vente på deler til denne før vi kan fortsette.

Den andre operasjonen er skjæring. Dette fjerner dødt materiale som bygger seg opp øverst i jordlaget over tid. Neste steg er å påføre sand, omtrent 20 tonn på hver fairway, før det slåes hull, og sanden børstes ned i hullene og de skjærte slissene. Denne operasjonen utføres på de fairwayene som vi ikke bruker Sandmaster på.

To spørsmål vi ofte får når vi utfører denne typen arbeid er; Hvorfor nå? og Er dette virkelig nødvendig?

Hvorfor nå? Denne typen arbeid medfører en god del slitasje og stress på gresset. Vi er avhengig av en del vekst etter at disse prosessene er gjennomført, slik at planten får kommet til hektene igjen før den går i dvale for vinteren. En stresset plante som går i vinterdvale har mye mindre sjanse for å overleve vinteren enn en sterkt og 'uthvilt' plante.
I tillegg trenger vi mer eller mindre tørt vær for å kunne jobbe med sand -spesielt når vi skal børste.

Er det virkelig nødvendig? Absolutt! En godt drenert overflate med god luftsirkulasjon vil gi en mye bedre spilleoverflate! Den forbedringen vi har sett på spilleflatene de siste sesongene er nettopp på grunn av dette arbeidet.

Som alltid på denne tiden av året, har vi begynt å redusere arbeidet vi gjør på greenene. Nå hviler vi greenene helt tre dager i uken, og vil øke dette i ukene fremover, avhengig av værmeldingen. Klippehøyden er økt til 3,5 mm. Grunnen til at vi gjør dette er for at gresset skal være best mulig rustet til å takle vinteren.

Arbeidet med greenene vil begynne i slutten av måneden. Hullpipelufting, etterfulgt av en god runde med sand etterpå. Hullpipeluftingen fjerner en 'søyle' med jord, og hullet blir fyllt med sand. Å fjerne disse 'søylene' er også en god måte å fjerne organisk materiale som har bygd seg opp i overflaten, og sanden hjelper med dreneringen og gir mer luftutveksling, som er med å gi et sunnere rotsystem.

Jeg kommer tilbake med mer informasjon snart.
 
Vennlig hilsen
 
Duncan and Team

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her