SE SISTE NYHETER

MENY

Nyheter

Nyhetsbrev fra Course Manager - 07.05.20

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 7. mai 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Stor trafikk skaper utfordringer for arbeid på banen

Kjære medlemmer!

Jeg håper det går bra med dere alle sammen, og at dere nyter den flotte sesongstarten vi har fått.
 
Som de fleste av dere har merket, så har vi stor pågang på banene, og det spilles veldig mange flere golfrunder enn det vi vanligvis ser på denne tiden av året. Dette er veldig positivt, og forhåpentligvis kan norsk golf fortsette å blomstre lenge etter at viruset har forsvunnet. 

Så mye spill som vi opplever nå skaper noen utfordringer for oss på vedlikehold. Vi blir, naturlig nok, mindre effektive når vi må stoppe oftere for å la spillere slå sine slag. Samtidig har vi fortsatt en utfordring på bemannings siden, hvor vi mangler 2 i mannskapet vårt. Kombinasjonen av lite mannskap og veldig stor trafikk er en utfordring. Vi rekker ikke gjøre alt ferdig før spillerne kommer, og det er nesten umulig å få gjort noe når spillet er i gang, siden spillerne kommer på rekke og rad. 

For å få bukt med dette har vi hatt banene stengt frem til kl.10.00 på hverdager, men fra neste uke vil vi utvide med start kl.08.00 to dager til i uka på Østmork; onsdag og fredag, og åpne for start kl.07.00 i helgene. Det vil altså være start kl.10.00 bare mandag, tirsdag og torsdag på Østmork fra og med neste uke. Vestmork åpnes neste uke med vanlig åpningstider -altså døgnet rundt.

Vi kommer også til å sjonglere litt mellom å starte fra hull 1 og hull 10 på Østmork, slik at vi kan frigjøre tid til ettermidagsarbeid på utvalgte hull når det behøves. Dette vil mest sansynlig pågå gjennom mai måned.

Banene blir bedre og bedre for hver dag som går, men ting går litt saktere enn jeg hadde håpet på grunn av de ustabile temperaturene. Vi har fortsatt daglig frost om natten, og dette har selvfølgelig en negativ innvirkning på gressveksten. Så snart vi er gjennom denne perioden, og temperaturene stabiliserer seg, vil vi bli mye mer aggressive med greenene, slik at vi kan presentere en spilleflate som både dere og jeg kan være fornøyde med.

Treningsområdene vil dessverre fortsatt være stengt på grunn av det kalde været. Disse greenene får tyngre og mer konsentrert trafikk enn de andre greenene, og vi må gi de tid til å bli sterke nok til å tåle dette, slik at de holder hele sesongen. 

Annet arbeid som er gjort, eller er i pipeline for å gjøres, inkluderer gjødsling av approaches og fairways, og vanlig vedlikehold av gress og bunkere . Vi har også startet et prosjekt med tilpassing av veier for innpassing av benker, ballvaskere og søppelkurver -noe som vil fjerne det ukentlige arbeidet med klipping og vedlikehold av disse områdene, og frigjøre mer tid til selve banen. 

Med vennlig hilsen
Duncan and Team  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her