Banene

Nyhetsbrev fra Course Manager 05.07.23

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 5. juli 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Det gror til

Hei alle medlemmer!

Nå har vi vært åpent for fullt i tre uker, og vi fortsetter å se forbedringer på banene hver eneste dag. Vi har fortsatt en vei å gå for å få overflatene i den stand vi ønsker, men fremgangen så langt har vært oppmuntrende, og gir oss en god base for arbeidet videre.

Været så langt i år har virkelig vært en utfordring! En vanskelig vinter ble avløst av en kald vår, som igjen gikk rett over i en tørr og veldig varm periode. Dette har gjort det veldig vanskelig å få etablert gode overflater, da gresset har blitt stresset gang på gang. Heldigvis har vi god tilgang på vann her på Losby, og kan vanne alle spilleflatene, men regnet de siste dagene har vært kjærkomment i arbeidet med å få banene tilbake i stand!

Siden vi måtte så alle greenene i år, var det viktig å ikke være for aggressiv med vedlikeholdsarbeidet, slik at flatene fikk etablere seg. Klippehøyden nå er 3,5mm, og vi har startet med jevnlig rulling av greenene. Den kommende uken vil vi børste og rulle, slik at vi får en jevnere overflate og raskere rull. Green 4 og 11 på Østmork er litt bak de andre, så de vil få et litt annet program enn de andre i nærmeste fremtid.

De fleste av teestedene begynner å gro seg til. Noen trenger mer oppmerksomhet enn andre, og vi vil derfor vertikalskjære, toppdresse og re-så de dårligere tee-stedene igjen de kommende dagene.

På grunn av de store gressområdene vi mistet på fairways har det, naturlig nok, tatt lang tid å få det tilbake. Vi ser at såingen og dressingen vi gjorde i vår har hatt en positiv effekt, og noen fairways har hatt en veldig sterk forbedring. Dessverre slet vi litt med å få nok vann ut i den varmeste perioden, og vi ser at vi fortsatt har noen bare områder. Heldigvis går det fremover, og veksten er nå mye mer konsistent. Vi kommer til å gjødsle fairwayene denne uken for å prøve å fremskynde prosessen så mye vi kan.
 
VI har nye broer på plass på hull 14 og 15 på Østmork, og vi har fjernet broen på venstre side av hull 11. Broen på hull 6 på Vestmork er erstattet med et rør. Vi har også lagt gress over en del av arbeidet som ble gjort med vanningsanlegget på hull 9, 14 og 18 på Østmork. Vi planlegger å så de resterende områdene, men vil vente på mer passende vær. Vi har også begynt å friske opp områdene rundt søppelkasser, benker og ballvaskere.

Vi takker dere alle for den tålmodigheten dere har vist i den prosessen vi har vært gjennom, og ønsker dere alle en super sommerferie! Vi vil fortsette å arbeide hardt for å forbedre banene så raskt og godt vi kan.

Vennlig hilsen
Jonny og banegutta
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her