Banene

Nyhetsbrev fra Course Manager 04.04.23

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 4. april 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Fortsatt mye snø, men våren lurer

Hei alle Losby medlemmer!

Dette er mitt første nyhetsbrev siden jeg startet på Losby 1.mars. Jeg ønsker med dette å gi dere en liten oppdatering på hva vi har gjort, og noen av våre planer for de kommende ukene.

Vi har hatt veldig få ‘vårdager’ så langt i år, og mesteparten av begge banene våre er fortsatt dekket av snø og is, men den siste uken har vi sett en del smelting på Østmork. Hull 10-17 er nesten snøfrie, men har fortsatt det tunge islaget som dekker mesteparten av banen. Etter hvert som været bedrer seg, og temperaturene blir bedre, vil vi dresse lett med sand for å fremskynde smeltingen av is.

Som de fleste av dere vet har vi dekket greenene våre med plast denne vinteren. Den store fordelen med dette er at vi unngår at gresset får direkte kontakt med is og vann. Skader fra perioder med smelting og frysing gjennom vinteren kan være svært skadelig for banen, og selv om det aldri er noen garantier for at vi kan unngå vinterskader, så er mine tidligere erfaringer med vinterdekslene at de hjelper å redusere skader. Vi følger greenene tett fremover, og vil bruke kull for å smelte is når dette blir nødvendig.

De siste ukene og månedene har vi brukt for å forberede oss til den kommende sesongen. Alle maskiner har fått service, og alle klippemaskiner er slipt og klare til bruk. To av våre ansatte har vært på Gresskurs, en utdanningsuke organisert av Norweigan Greenkeepers Association. Vi venter på levering av våre gjødselsprodukter, og har bestilt en del nytt utstyr til banen, som teemarkører, flagg og hullkopper. Sesongstaben vår begynner å komme inn den første uk
en i april.

Så snart været tillater det vil vi begynne å forberede banen for sesongen. Løv og kvister som ligger igjen
fra høsten vil bli ryddet. Bunkerne vil trenge mye tilsyn, og vil bli toppet opp med sand. Oppgraderingen av vanningssystemet på Østmork er ferdigstilt, og entreprenøren vil komme tilbake for å rydde opp etter gravearbeidet, slik at disse områdene kan sås.

Vi vil også organisere en dugnad når tiden er kommet for å fjerne vinterdekslene. Plastikken er veldig tung, så vi håper at vi kan få med en del medlemmer til å hjelpe oss med å fjerne dem fra begge baner.

Jeg vil fortsette å holde dere oppdatert om utviklingen gjennom våren. Forhåpentlig vis vil vi snart få flere varme dager med mer sol, og gode vekstforhold. Vi gleder oss til å se hvordan dekkingen av greenene vil påvirke starten av sesongen, og gleder oss til å komme i gang med en ny sesong!

God påske alle sammen!

Hilsen Jonny og teamet på banen

 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her