Banene

Nyhetsbrev fra Course Manager 03.09.21

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 3. september 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Vinterarbeidet på banen settes i gang for alvor

Kjære medlemmer!

Som jeg nevnte i forrige ukes oppdatering, så har vi startet på renoveringsarbeidet denne uken -før gresset slutter å vokse.
Greenene på Vestmork har blitt sådd og dresset med sand. Grunnen til at vi sår nå, er for å få noen nye planter inn i greenene. Dette blir andre gangen i år vi sår. Vi bruker to forskjellige typer av så kalt ‘bent grass’, eller bøyd gress. Dette gresset står ikke rett opp, men bøyer seg langs bakken, og skaper en god overflate for putting, og har mye høyere vinter toleranse enn de fleste andre artene.

Østmork vil være stengt i tre timer førstkommende mandags ettermiddag, fra 12 til 15, så vi får utført den samme operasjonen der. Vi beklager selvfølgelig dette, men greenene må være 100% tørre når dette gjøres, og derfor må vi vente til morgenduggen har forsvunnet før vi gjør arbeidet. Hvis ikke hadde vi selvfølgelig gjort dette tidlig på morgenen uten å måtte forstyrre spillet. Vi sår med en av klippemaskinene våre, som er spesialbygget for dette. Greenen dresses med sand direkte etterpå, og forstyrrelsen på overflaten vil bli minimal.

Fra tirsdag vil vi begynne å skjære og dresse fairwayene med sand. Dette er en ganske treg prosess, og vi setter stor pris på deres tålmodighet mens vi arbeider. Hull 19 vil bli satt i spill de dagene vi arbeider med fairwayene. Mens vi er på fairway, vennligst hopp over dette hullet. Du vil bare møte oss på ett hull, da vi gjør et hull helt ferdig før vi flytter til neste. Dette er en ganske stor operasjon, og bare for å gi dere et inntrykk, så dreier det seg totalt om ca.500 tonn sand, eller 15 lastebiler med henger!

Som alltid; husk å sjekke banestatusen på losby.no for daglige oppdateringer, og følg med på eventuelle skilt som settes ut i klubbhuset eller på første tee om dagens arbeid.

Hilsen
Duncan and Team
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her