Banene

Østmork stenger

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 11. oktober 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Søndag 17.okt er siste dag for sesongen

Kjære medlemmer,

En fantastisk golfsesong går unektelig mot slutten, og søndag 17.oktober vil være siste spilledag på Østmork for sesongen. Frosten har vi ikke sett noe særlig til, men det ser dessverre ut til å forandre seg denne uken.

Det er tatt beslutning om å stenge Østmork fra og med førstkommende mandag, 18.oktober. 

Oktober har gitt oss masse nedbør, og banene er svært våte. Dette medfører selvfølgelig en god del slitasje da skadene som påføres på denne tiden av året ikke gror igjen. Vi ønsker å begrense slitasjen på banen før vinteren, slik at den har størst mulig sjanse til å overleve vinteren på best mulig måte. Frosten som kommer denne uken vil gjøre at gressveksten stopper helt opp, og det svært våte underlaget gjør banen svært sårbar for slitasje og skader, så vi finner det ikke forsvarlig å ha banen åpen lengre. Vi gjør dette for å maksimere sjansene for at banen skal overvintre på best mulig måte, og være i så god stand som mulig til våren!

Driving rangen vil også stenge samtidig med Østmork. De store nedbørsmengdene skaper også utfordringer på driving rangen. Det er så vått i bakken at ballene plugger, og delvis forsvinner ned i bakken. Dette gjør det nærmest umulig plukke baller. En annen utfordring som også vil gjøre seg gjeldene, er kulden. Når frosten kommer så fryser de nyvaskede ballene i maskinen, og ingen ting kommer ut selv om man bruker aldri så mange klipp eller betalinger. Det er derfor bestemt at også driving rangen vil stenge fom mandag 18.okt. Shoppen vil følge åpningstidene til administrasjonen, og være åpen mandag til fredag kl.09.00 - 16.00 fra neste uke.

Vestmork vil være åpen med starttider fra kl.11.00 fra neste uke.

Arbeidet med vanningsrørene fortsetter fra og med i dag. Vi er en uke bak tidsskjemaet på grunn av den tunge nedbøren den siste tiden. Prosjektet er som følger; en ny rørlinje fra hull 6 gjennom hull 7, 16 og sammenkobling bak teestedet på hull 14. En ny rørlinje fra hull 17, gjennom 8 og 15, og også til teestedet på 14, og en siste gjennom hull 12 og 13. Dette betyr at vanningsanlegget vil være komplett med ny hovedrørlinje på hele østsiden av elven. Vi vil forsøke å holde forstyrrelsene så minimale som mulig underveis.

Ellers vil vi gjennomføre generelt vedlikehold, flytte hull, markører, bunkere, løvblåsing osv., samt klargjøre for vinteren ved å sette opp smelte-sperringer rundt de greenene hvor dette er hensiktsmessig.

Vi ønsker dere en fin avslutning på årets sesong, og minner om kjørereglene ved frost på banen.


Mvh
Duncan and Team 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her