Interessert i å begynne å spille golf?

Her får du vite hvordan du går frem, hvilke kurs du må ta, hvilke kurs du kan ta – forhåpentligvis alt du trenger å vite.

Nybegynnerkurset Veien til Golf er obligatorisk for de som vil spille golf i Norge.

Informasjon om Veien til Golf kurs

Meld deg på Veien til Golf kurs

Uansett hvilken alder man er i, så kan golf være en fantastisk hobby! Man får frisk luft, mosjon, sosial omgang, og ikke minst en fritidsaktivitet man kan holde på med hele livet. Golf skaper et enormt engasjement blant flere millioner mennesker, så man skal ikke se helt bort fra at det kan være ganske morsomt også!

Det kan alltid være litt “skummelt” og kronglete å komme i gang med en ny hobby. Man vet ingen ting om hvordan ting fungerer, hvor man skal henvende seg, eller hva som skal til. Dette skal vi hjelpe deg med! Husk; det eneste absolutt alle golfspillere har til felles er at alle har vært nybegynner en gang!

Komme i gang
Alle som ønsker å prøve golf på egen hånd, er hjertelig velkommen til å prøve seg på driving rangen på Losby. Driving rangen er et stort åpent treningsområde, hvor man kan trene ved å slå baller fra et designert utslagsted. Det eneste man trenger å gjøre, er å henvnede seg i golfbutikken og kjøpe en bøtte med baller, eller bruke vanlig bankkort direkte på ballautomaten.  På denne måten 'leier' man en bøtte med baller som man skal slå ut på driving rangen. Utslag foregår kun fra de designerte utslagsmattene, og all plukking av baller utføres av klubbens ansatte, så når bøtten er tom må du kjøpe en ny smiley

Normalt kan du låne utstyr i butikken dersom du ikke har eget, men så lenge koronaen herjer kan vi dessverre ikke tilby dette.

For de som har forsøkt seg litt på treningsområdet, og ønsker å prøve seg ute på banen, så er dette også mulig. På Losby har vi to golfbaner. På 9-hullsbanen, Vestmork, kan de som er medlem i en norsk golfklubb ta med seg nybegynnere som ikke har tatt Veien til Golf kurs enda. Det betyr at en nybegynner kan få oppleve spillet slik det skal være -ute på banen. Men man er altså avhengig av en spillepartner som har etablert handicap, og er medlem i en golfklubb, og kan være ansvarlig for å ivareta hastighet og sikkerhet.
For å spille må man bestille starttid i forkant -dette kan den som er medlem i en klubb ta seg av. Når man kommer så henvender man seg i butikken, betaler startavgift (greenfee) så er man klare for spill.
Utstyr kan leies i butikken dersom du ikke har eget (dessverre ikke tilgjengelig under corona-pandemien). Hver spiller må ha ett golfsett (dette for å begrense tidsbruken).

Komme i gang på ordentlig: Veien til Golf
For å spille golf i Norge må man være medlem i en golfklubb (dette har med forsikringer og sikkerhet å gjøre), men først må man gjennom et kurs. Kurset heter Veien til golf, og skal lære deg de mest grunnleggende tingene du trenger å vite for å spille golf. Her lærer du basisteknikk, samt grunnleggende regler og ‘kjøreregler’ du må kunne for å ferdes på en golfbane. Det er ingen prøver eller tester i denne opplæringen, og kursene er lagt opp for å gi en morsom introduksjon til spillet. Kurset består av seks timer instruksjon på treningsområdet, enkel innføring i golfen på nett, samt fire treninger etter at kurset er gjennomført. 

Meld deg på Veien til Golf kurs

Etter endt Veien til golf kurs finnes det mange forskjellige kurs og treninger du kan ta for å komme deg videre. Her på Losby ønsker vi at alle som tar kurset skal komme seg skikkelig i gang med golf. Derfor tilbyr vi alle som tar kurs hos oss å være med på gratis trening inntil to ganger hver uke resten av sesongen. Man må selvfølgelig ikke være med to ganger i uka -bare de gangene man selv ønsker. Andre alternativ for å komme seg videre er private instruksjonstimer, eller trening og spill på egen hånd. Det er helt opp til deg selv hva du velger å gjøre -bare lov at du ikke nøler med å ta kontakt med oss hvis det er noe som helst vi kan hjelpe deg med! Send oss en mail på info@losby.no, eller stikk innom i shoppen.

Håper vi sees på golfbanen!

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her