Konkurranser og Turneringer

Denne artikkelen er skrevet med tanke på å veilede nye og uerfarne spillere og foresatte inn i golfturneringenes verden.  Kommer du fra annen idrett vil du nok fort se at det hele er noe annerledes organisert enn i tradisjonelle idretter og terminlister som f.eks. ski.  Vi håper at denne artikkelen kan hjelpe deg et stykke på vei.

Som i alle andre idretter er konkurranser en viktig del av golfsporten. Golf følger barneidrettsbestemmelsen hva gjelder premiering og rangering. I tillegg har golfen sitt eget unike handicapsystem som gjør at spillere på ulikt nivå kan spille mot hverandre i turneringer, med like vinnersjanser.

Narvesen Tour

Narvesen Tour er breddetilbudet fra Golfforbundet til barn og unge fra 6-19 år. Turneringene går i alle landets regioner,
vår region heter "Innlandet". Turneringene er inndelt etter alder og handicap:

  • Mix 8 (Alle barn 6-8 år. Uansett handicap. Jenter og gutter sammen)
  • Mix 12: (Alle barn 9-12 år. Uansett handicap. Jenter og gutter sammen)
  • Mix 15: (Gutter og jenter 13-15 år med handicap 36 eller høyere)
  • Mix 19: (Gutter og jenter 16-19 år med handicap 36 eller høyere)
  • Jenter/Gutter 15 (13-15 år. Under 36 i handicap. Jenter og gutter hver for seg)
  • Jenter/Gutter 19 (16-19 år. Under 36 i handicap. Jenter og gutter hver for seg)


MERK! I Mix-klassene kan foreldre mer enn gjerne gå sammen med spilleren og hjelpe til som "caddy". I de øvrige klassene er det lagt opp til at spillerne skal klare seg på egen hånd. Foreldre kan gjerne være tilskuer på avstand og bistå med å finne baller.

Mer om Narvesen Tour finner dere her

Påmelding

Losby Golfklubb tilhører Region Innlandet.  Det er imidlertid fullt mulig å delta i turneringer som går i andre regioner.  

Klubben betaler alle startkontingenter i Narvesen Tour.  Innenfor vår region sender arrangørklubbene regning seg i mellom.  Ved deltagelse i andre regioner må hver enkelt betale selv, og evt. få beløpet refundert av klubben ved fremleggelse av kvittering.  Kvittering sendes til junior@losby.no .

I terminlistene for regionene finnes de turneringene som klubbene arrangerer. For å hjelpe deg har vi lagt inn linker til alle relevante terminlister nederst i denne artikkelen.

Forberedelser

Beregn god tid, møt gjerne opp en time før din starttid.  Tiden går fort når man skal orientere seg på ukjent bane.
Slå gjerne noen slag på rangen, og tren litt putting før man skal stille på start 10 minutter før utslag.

Regionsoversikt og terminliste

Regionsturneringer / Narvesen tour:

 

Klubbturneringer:

 

Nasjonale turneringer:(Sist oppdatert 25.6.2020 GG)
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her