Om å spille konkurranser og turneringer

Denne artikkelen er skrevet med tanke på å veilede nye og uerfarne spillere og foresatte inn i golfturneringenes verden.  Kommer du fra annen idrett vil du nok fort se at det hele er noe annerledes organisert enn tradisjonelle idretter og terminlister som f.eks. ski.  Men vi håper at denne artikkelen kan hjelpe deg et godt stykke på vei.

Som i alle andre idrettter er konkurranser en viktig del av golfsporten.   Golf følger barneidrettsbestemmelsen hva gjelder premiering og rangering.  I tillegg har Golfen sitt eget unike handicapsystem som gjør at spillere på ulikt nivå kan spille mot hverandre i turneringer, med like vinnersjanser.

Påmelding:

Terminlistene er delt opp i regioner, hver region, sin terminliste.  Losby Golfklubb tilhører regionen "Østlandet Øst".  Det er imidlertid fullt mulig å delta i turneringer som går i andre regioner.   

Klubben betaler alle startkontingenter i Narvesen-Tour.  Innenfor vår region (Østlandet-Øst) sender arrangørklubbene regning seg i mellom.  Ved deltagelse i andre regioner må hver enkelt betale selv, og evt. få beløpet refundert ved fremleggelse av kvittering.  Kvittering sendes til junior@losby.no 

I terminlistene for regionene finnes de turneringene som klubbene arrangerer som klubb- og regionsturneringer.  Regionsturneringen heter i 2018 "Narvesen-Tour" og gjelder for spillere fra 9-19 år.  I tillegg arrangeres enkelte "Narvesen Mini-tour" for barn i alderen 6-12 år.

Til tross for at alle turneringer nevnt over ligger i ett og samme system som heter Golfbox, finnes det dessverre ingen link mellom de ulike terminlistene.  Så for å hjelpe deg har vi lagt inn alle relevante direkte-linker nederst i denne artikkelen.

Turneringer for spillere på nasjonalt spillernivå, (I 2018, "Srixon Tour")  finnes i eget oppsett (terminliste).  Spillere på dette nivået er imidlertid ikke målgruppen for denne artikkelen, men link til turneringene er med i listen nedenfor.

Forberedelser:

Et godt tips er å gå gjennom noen enkle regler med barnet ditt før turneringene.  Se "regelkortet" for Narvesen Tour. 
Beregn god tid, møt gjerne opp 1 time før tid for utslag.  Tiden går fort når man skal orientere seg på ukjent bane,
gjerne slå noen slag på rangen, og trene litt putting før man skal stille på start, senest 10 minutter før utslag.

Aktuelle turneringer:


 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her