NM 2019

Nyheter

Nyhetsbrev fra Course Manager -8.aug.

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 8. august 2018  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Hva skjer på banen?

Kjære medlemmer,

Her kommer en ny oppdatering om hva som skjer på banene her på Losby.

Siden siste oppdatering har vi sådd alle greenene på Østmork, treningsområdene, og 1 og 6 på Vestmork. Dette ble gjort for to uker siden, og vi ser allerede gode resultater i form av spirende frø.

Mandag denne uken vertikalskjærte vi greenene, børstet og klippet på 3mm, for så å topdresse med sand, og rulle til slutt.
I dag, onsdag 8., blir greenene gjødslet.  

Med kjøligere temperaturer og varslet regn, vil vi justere ned vanningen.

Noen av oppgavene vi gjør i disse dager, som faller utenfor normalt vedlikehold, er blant annet klipping og fjerning av tykk rough. VI har hjulpet Losby Ridesenter med for til hestene som vi henter fra klippingen av den tykke roughen. Uheldigvis vil det bli vanskelig å fortsette med dette før det tørker opp igjen etter regnet. Ridesenteret har også plassert noen hester mellom fairwayene på hull 9 og 18. Dette sparer oss for det tidkrevende arbeidet med å klippe den tykke roughen, samtidig som det hjelper dem med for til hestene i en periode hvor dette har vært vanskelig å skaffe.

Vi planlegger også å teste en maskin som injiserer sand i greenene. Denne fyller sand ned til 15cm dybde, og hjelper oss å forbedre fastheten i overflaten. Vi vil teste dette på treningsgreenene og hull 19 for ikke å fortyrre spillet på banen. Testene vil gi oss en god ide om hvor mye sand og tid som går med til en slik operasjon, og ikke minst hvor lang restitusjonstiden er. De testene vi har gjort så langt har funger veldig godt (se bildet under), og tre uker etter er det ikke lengre synlig i det hele tatt, men vi ønsker å utføre mer omfattende testing.

Ellers er banen i svært god stand om dagen. Regnet som er meldt de neste par dagene er kjærkomment for oss, og vil være med å gjøre banen enda bedre. 


Med vennlig hilsen
John og baneteamet