Nyheter

Nyhetsbrev fra Course Manager -10.oktober

Av: Øystein Schille  |  Publisert: 10. oktober 2018  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Sesongens siste oppdatering

Kjære medlemmer!

Dette er min siste oppdatering fra banen før vi stenger for vinteren.
 
Siste dag for spill på begge baner vil være søndag 21.oktober -forutsatt at været samarbeider med oss! Dersom temperaturene dropper mot slutten av neste uke, kan vi bli nødt til å stenge tidligere. Spesielt greenene er veldig sensitive i forhold til trafikk på denne årstiden. Plantene gror nesten ikke lengre, og kan derfor heller ikke innhente seg fra skader. Derfor er det veldig viktig at vi unngår unødvendig slitasje, da dette vil medføre betydelig mindre sjanser for at de overlever vinteren.

Renovasjonsarbeidene på greenene er nå ferdig. Den første delen av dette arbeidet var med Sandcat maskinen. Denne skjærer spor på 15cm dybde ned i greenen og fyller dem med sand. Overflaten var ikke så mye å skryte av etter denne operasjonen, men denne uken har vi dresset med sand, hullpipeluftet med 13mm piper, og deretter rullet, så det har hjulpet mye på spillbarheten. Det er minimalt med vekst på denne tiden av året, så vi kan dessverre ikke forvente at forholdene bedrer seg så mye før vi stenger.

Over 100 tonn sand har blitt innført i jordprofilen på greenene på Østmork gjennom denne operasjonen.

Frost er ikke et nytt fenomen her på Losby, men vi ser at det fortsatt skaper problemer og store diskusjoner når vi må stenge banene på grunn av lave temperaturer. Som greenkeepere er det vår jobb å beskytte banen. Det ville være mye lettere for oss å la alle spille på frossene greener enn å ta den evige diskusjonen om hva som er frossent og hva som ikke er frossent, men vi må ta alle våre avgjørelser basert på hva som er best for banene! Vi stenger ikke banen for å ødelegge dagen for noen -det kan vi love dere!

Her kan du se litt mer om hva frost gjør med gresset og hvorfor man ikke må spille på det:
https://www.norskgolf.no/artikler/nyheter/derfor-ma-du-holde-deg-unna-banen-nar-frost

Arbeid som pågår frem mot stenging er:
Skjære og dresse fairways.
Fjerne trær og busker.
Bygge snøsmeltingsbarrierer.
Avgjerding av teesteder og greener.
Innsamling og lagring av alt baneutstyret.

Følg med på banestatusen for informasjon om åpning og stenging av banen.
(Når det gjelder vanlig værmelding, så kan man anta at en melding på +3 vanligvis betyr ca -1...)

Jeg vil med dette benytte anledningen til å takke for i år, og ønske dere alle hjertelig velkommen tilbake neste sesong!
 
 
Vennlig hilsen
Duncan and Team.


  
QS: /banene/nyhetsbrev-fra-course-manager-10oktober